Afşin İlçe Gıda ve Hayvancılık Müdürü Hüseyin Öner, Afşinli çiftçilere %50 hibe destekli ceviz, elma bağ ve kiraz fidanları verileceğini kaydetti. Müdür Öner, fidan desteği son başvuru tarihi 25 Kasım olduğunu hatırlattı.
Afşin Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği ve Afşin İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüz işbirliği ile Afşinli çiftçilere  % 50 destekli fidan dağıtımı yapılacak. Projeden yaralanmak isteyen çiftçiler en geç 25 Kasım’a kadar müracaat etmeleri gerekiyor.
Konu hakkında açıklama yapan Afşin İlçe Gıda ve Hayvancılık Müdürü Hüseyin Öner, “Afşin İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili Hüseyin ÖNER konu ile ilgili yaptığı açıklamada "Bitkisel Üretimi Geliştirme Projesi kapsamında Afşin Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği ve Afşin İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüz işbirliği ile Kahramanmaraş Valiliği İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüzce oluşturulan stratejik plan çerçevesinde çiftçilerimize % 50 destekli olarak yani yarı fiyatına bölgemizde tarımı yapılabilecek Ceviz, Elma, Bağ ve Kiraz başta olmak üzere çeşitli meyve fidanları temin edilecektir. Meyve bahçesi tesis etmek ve bilgi almak isteyen üreticilerimizin 25 Kasım tarihine kadar Afşin İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüze müracaat etmeleri halinde projemizden yararlanmaları mümkün olacaktır. Proje bütçemiz 30.000 TL kamu katkısı ve 30.00 TL çiftçi katkısı olmak üzere toplam 60.000 TL'dir. Çiftçilerimizin projemize iştirakini beklemekteyiz" dedi.
 
Editör: Haber Merkezi