Afşin Belediyesine alınacak 40 kişilik geçici işçi alımı için 642 başvuru oldu.

Afşin Belediyesinde çalıştırılmak üzere İŞKUR ortaklığıyla Toplum Yararına Çalışma Programı (TYP) kapsamında 6 aylığına alınacak 40 kişilik işçi alımına 642 kişi başvurdu.

6 aylık geçici işçiler 25 Aralık 2018 Salı günü noter huzurunda çekilecek kura ile belirlenecek.

21 Aralık 2018 Cuma günü sona eren başvurularda, 642 kişiden 40'ı Afşin Belediye Düğün Salonunda 10.00 -12 arasında noter huzurunda çekilecek kurada belirlenerek belediye bünyesindeki çevre temizliği, park düzenlemeleri, ağaçlandırma gibi işlerde çalışacak.

TYP kapsamında, Afşin İlçe Sağlık Müdürlüğünde de 6 aylığına 5 kişi istihdam edilecek. 5 kişinin belirlenmesi için 25 Aralık 2018 Salı günü 13.00-15.00 saatleri arasında Afşin Devlet Hastanesi eğitim salonunda kura çekimi yapılacak.

TYP, Kahramanmaraş Genelinde 1000 kişiye istihdam sağlayacak

İl genelinde toplamda 1000 kişi istihdam edileceği geçici iş için 17 Aralık 2018 Pazartesi günü itibariyle başlayan başvurular 21 Aralık 2018 Cuma günü sona erdi.

İŞKUR İl Müdürü Ali Yüce, "Kentte 660'ı belediyelerde, 340'ı da müftülük, valilik, üniversite, sağlık müdürlüğü gibi kurumlarda 6 ay süreliğine istihdam edilmek üzere İŞKUR tarafından işçi alım ilanı çıkarıldı. 17 Aralık 2018 Pazartesi günü itibariyle başlayan başvurular 21 Aralık 2018 Cuma günü sona erdi." dedi.

TYP kapsamında Türkiye genelinde istihdam edilecek 70 bin kişiden 1000'inin Kahramanmaraş'taki kurumlarda görevlendirileceğini ifade eden İŞKUR İl Müdürü Ali Yüce, işçilerin maaş ve sigorta primlerinin İŞKUR tarafından karşılanacağını söyleyerek şu ifadelere yer verdi:

"Kurumlarda istihdam edilecek kişilerin çevre temizliği, çevre düzenlemesi, kamusal altyapının yenilenmesi, eğitim kurumlarının çevre düzenlemesi ve temizliği, ağaçlandırma, kültürel mirasın korunmasına yönelik kazı çalışmalarında görevlendirilecek"

Hafta Sonu Tatil Olan İşler Tercih Ediliyor

Yüce, İnsanların çalışma saatinin günlük 8 saat ve haftada 5 gün olduğunu ve bu nedenle bu işlerde çalışmayı tercih ettiğini dile getirdi ve şunları söyledi:

"Çalışma saatlerinin gündüz, vardiyasız oluşu, hafta sonu tatilinin olması nedeniyle özel sektördeki bu tekstil ve diğer alanlardaki işlere göre daha hafif olmasından dolayı tercih nedeni olmakta. Kasım ayı sonu itibariyle istatistikleri elimize aldığımızda özel sektör iş yerlerinden yaklaşık 18 bin açık iş almışız, ancak bunun 15 binini işe yerleştirebilmişiz. Aradaki 3 binlik fark, şu anda bu alanda çalışmak isteyen insanlar için açık iş olarak beklemektedir. Bu iş arayanlarda daha çok iş beğenmeme yani aynı ücrete göre daha hafif, gece vardiyası, tozu toprağı, iş kazası riski olmayan alanlarda iş arıyorlar genellikle. Bugün de işsizlik rakamları yüzde 11.4 olarak açıklandı. Ben, Kahramanmaraş'ta işsizlik oranının bu oranın çok çok altında olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim."

Editör: Haber Merkezi