Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, kara tahta başında ak bir tebeşirle makus tarihimizi yenen, bizlere çağdaş eğitim, bilim, medeniyetin aydınlığın kapılarını açan Büyük Önder M.Kemal Atatürk’ün millet mekteplerini kabul ettikleri gün, 1981 yılından bu yana kutlanan ‘Öğretmenler Günü’ ilçemizde de coşkuyla kutlandı.

24 Kasım Öğretmenler günü saat 9.30’da Atatürk Anıtına çenek konulmasının ardından Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk, Türk Milli Eğitimine hizmetlerinden sonra ebediyete intikal etmiş öğretmenlerimiz ve şehitlerimizin manevi huzurunda bir dakikalık saygı duruşu ardından İstiklal Marşımız okundu.

24 Kasım Öğretmenler günü, çelenk sunma törenini müteakiben 10.00’da Afşin Anaokulu Konferans Salonu'nda kutlamalara devem edildi.Programda kısa konuşma yapan Afşin Kaymakamı Faik Arıcan, “Ülke olarak ilerlemeyi planlıyorsak, gelişmeyi düşünüyorsak, her alanda atılım yapmalıyız. İçlerinde bir alan var ki, o alanı hiçbir zaman ihmal edemeyeceğimiz eğitimdir. Çok mutluyuz ki son zamanlarda, bina anlamında ve eğitim konusunda gerek Türkiye’de gerek ilçemizde büyük gelişmeler kaydedildi. Eğitim araç gereç konusunda bir hayli iyi durumdayız. Tabi tüm ihtiyaçlarımız karşılanmış değil. Devletimizin imkanları ve hayırsever vatandaşlarımızın destekleriyle bu ihtiyaçlar karşılanacak” şeklinde konuştu. Yeryüzündeki bütün bilimsel, teknolojik, kültürel değerlerin ve gelişimlerin temelinde öğretmenin harcı vardır diyen Afşin Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Dikici, “‘Atatürk, “ Öğretmenler, Cumhuriyet, sizden fikri hür vicdanı hür irfanı hür nesiller ister” özdeyişiyle toplumun eğitilmesi, yeni kuşakların yetiştirilmesi görevini öğretmenlere tevdi etmiştir. Bunun bütün dünyada milletlerin gelişmişlik düzeylerine eğitim öğretime verdikleri önemle ölçülmektedir. Eğitim öğretim sürecinin en önemli unsurları ise hiç şüphesiz öğretmenlerdir. Dolaysıyla yeryüzündeki bütün bilimsel, teknolojik ve kültürel değerlerin ve gelişimlerin temelinde öğretmenin harcı vardır o yüzden öğretmenlik mesleği dünyanın en eski, en kutsal ve en fedakârlık gerektiren mesleklerinin başında gelmektedir.

En zor şartlar altında bile, ülkemizin her köşesine ulaşarak ışık olan fedakârlıkların en büyüğünü gösteren, eğitmeyi ve öğretmeyi iyi ideal olarak benimseyip ülkemizi çağdaş medeniyet seviyesinin üzerine çıkarma ideali taşıyan tüm öğretmenlerimizin bilim aklın ışığında, bilgiye susamış insanları güneş gibi aydınlatmaktır.

“Bana bir harf öğreteninin 40 yıl kölesi olurum” anlayışı ile öğretmenler hak ettikleri değeri veren bu Millet, toplumun en müstesna şahsiyetlerinden oluşan ve Büyük Önder’in “ilim ve irfan ordusu” olarak nitelendirdiği öğretmenlerimizi bağrına basmış ve başına taç yapmıştır.

Değerli öretmen arkadaşlarım, sizler yalnızca 24 Kasımlarda değil her zaman değerlisiniz ve öyle kalacaksınız. Büyüyen her fidanda emeğiniz açılan her çiçekte alın terinizin kokusu var. Bu anlamlı günde ebediyete intikal etmiş bütün öğretmenlerimizi rahmetle anıyoruz.  Mesleğe yeni giren arkadaşlarımıza mesleki çalışmalarında başarılar dilerken, sizlere aileniz ve öğrencilerinizle birlikte sağlıklı, mutlu, başarılı ve huzurlu yarınlar diliyorum” dedi.

Günün anlam ve önemimi belirten konuşmayı yapan Afşin Anadolu Öğretmen Lisesi Müdürü Remzi Yayıcı, öğrencilere kişilik kazandıramıyorsa sorumluluğun öğretmenlere ait olduğunu belirtti. Müdür Yayıcı, “Temelde öğrenci merkezi olan bu eğitim; öğrencinin tam öğrenmesini sağlayacak süreci gerekli gören bir yaklaşımdır. Öğrencinin her aşamada kazandığı davranışlar öncelikle kendisi tarafından ve aynı ortamda bulunduğu arkadaş gurubunca anında kontrol edilip değerlendirilecek ve gerekli düzeltmeler yapılarak tam öğrenme sağlanabilecektir. Bu öğrenme sadece nitelikli öğretmenlerce gerçekleştirilebilecektir. Unutmayınız ki; hiçbir reform, öğretmenlerin aktif katılımı ve işbirliği olmadan başarıya ulaşamamıştır. Yaşam biçimi olarak kalite, insanların sağlıklı, huzurlu be mutlu bir şekilde yaşamasıdır. Eğitim kurumlarının kalitesinin yükseltilmesi için, her şeyden önce insana önem vermemiz gerekir. İnsanlarımızın yaşamlarını etkileyen ve önemli sorunların başında eğitim gelmektedir. Türkiye’nin geleceği ve toplumsak kalite için en büyük yatırı çocuklarımızın eğitimin e yapılması şarttır. Bunun için alt yapıyı iyileştirmek, öğretmenlerin eğitimine önem vererek öğretmenlik mesleğini cazip hale getirmektir” dedi. Yayıcı konuşmasını şöyle sürdürdü: “Saygıdeğer meslektaşlarım; ezbere dayalı eğitim sisteminin yayılmasına izin vermeyelim. Ne istediğini bilen kararlı, azimli ama asla ezberci olmayan bunun için değişik çözüm yolları bulmak için sürekli beynini çalıştıran, dürüstlüğünü kendisine şiar edinmiş nesiller yetiştirelim. Bir mum gibi yandıkça etrafımızı aydınlatalım. Ama asla erimeyelim, Yüzlerce, binlerce biz yetiştirelim ki yeşersin ülkemiz,

Bu duygu ve düşüncelerimizi başöğretmenimiz Atatürk’ün yolunda yürümekte olan ve fikri hür, irfanı hür nesiller yetiştirmek amacıyla biz değerli öğretmen arkadaşlarımın öğretmenler gününü kutlarken, başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere vatanımızın bölünmez bütünlüğü uğruna şehit olanları rahmetle ve saygıyla anıyorum. Gününüz kutlu, ömrünüz mutlu, gönlünüz umutlu olsun”

24 Kasım öğretmenler günü için düzenlenen ‘öğretmen’ konulu şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere Afşin Kaymakamı Faik Arıcan, Afşin Jandarma Komutanı Yüzbaşı Tuncay Başar ve Afşin Belediye Başkanvekili Hamit Bülent Eken öğrencilere ödüllerini verdi. Ardından 2009 yılı içerisinde emekli olan öğretmenlere hizmet şeref belgesi verildi. Program; öğretmenlerin öğretmen marşı okuması ve öğretmenlere teşekkür belgesi verilmesiyle sona erdi.
Editör: Haber Merkezi