Afşin Toplum Sağlığı Merkezi Müdürlüğü, “Organ Bağışına” dikkat çekmek için okullarda ve kamu kurumlarında yapmış olduğu seminer çalışmaları tamamladı. Müdürlüğü çalışmalar ardından kurum içerisinde stant açtı.
Afşin Toplum Sağlığı Merkezi Müdürlüğü’nde gören yapan doktorlar ve hemşireler, Afşin’de bulunan eğitim kurumlarını gezerek organ bağışını anlatılar. Tüm okullardan sonra Afşin Toplum Sağlığı Merkezi Müdürlüğü’nde stant açtılar. 2 günde 30 kişi organ bağışında bulundu.
-Kaymakam Arıcan, Stanttı Gezdi
Afşin Kaymakamı Faik Arıcan ve Afşin İlçe Sağlık Müdürü Dr. İbrahim Çalışır stanttı gezerek Organ Bağışı hakkında bilgiler aldılar.
Burada açıklama yapan Afşin Kaymakamı Faik Arıcan, “1-9 Kasım arasında ülkemiz genelinde organ bağışı kampanyası Sağlık Bakanlığımız tarafından ve Sağlık Bakanlığımızın birimleri olan İlçe Sağlık Müdürlüklerimiz ve Toplum Sağlığı Merkezi tarafından yürütülmekte. Afşin’de bu kampanyayı sağlık personellerimiz özellikle okullarımıza giderek duyurdular. organ bağışı kampanyasına da yoğun bir rağbetin olduğunu görüyoruz. Bütün vatandaşlarımızın organ bağışı kampanyasına katılmalarını bekliyoruz. Malumunuz üzere organ bağışı insanlarının ölümünden sonra kullanılabilecek organların ihtiyacına göre vatandaşlarımıza geçirilmesi yani nakil edilmesi hayat kurtaracaktır. Zaten bunu organ bağışı kampanyasının insan sağlığındaki önemi çok fazla ve bu organ bağışının ülkemizde giderek arttığını görmek gerçekten de sevindirici bir olay.   İnşallah önümüzdeki dönemlerde organ bağışı kampanyasına katılım daha da yoğun ve artmış bir şekilde katılımlar olacak. Kampanyaya katılan vatandaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. “ dedi.
2 gündür açık olan standa 30 kişi organ bağışında bulunduğu öğrenildi.
 
Editör: Haber Merkezi