Erkoç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Tbmm'ye sunulan "Büyükşehir Yasası"nın reform niteliğinde olduğunu belirtti.
Hizmet noktasında Gaziantep ve Kayseri örneklerinin verildiğini anımsatan Erkoç, şunları kaydetti:
"Gaziantep ve Kayseri illerinde büyükşehir desteğiyle hizmetler yapılıyordu. Buna ilaveten ilçe belediyelerininde katkısıyla hizmetler yürüyordu. Kahramanmaraş ise tek bir belediyeyle hizmetleri götürmeye çalışıyordu. Bu da şehrin gelişiminde ister istemez dezavantaj oluşturmaktaydı. Artık Kahramanmaraş'ta büyükşehir oluyor ve bu asil şehri 'büyükşehirle' müjdeleyen Sayın Başbakanımıza en kalbi teşekkürlerimizi arz ediyoruz. Marka şehir olma yolunda önemli bir kazanım elde edeceğiz."
"Kahramanmaraş'ın 2023 vizyonunda hak ettiği yeri alabilmesi için
'büyükşehrin' getireceği imkanlar çok önemlidir" diyen Erkoç, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Büyükşehirle birlikte yeni maddi imkanlar gelecek. Yeni kadrolar gelecek. Kente daha büyük hizmetler yapılacak. Kahramanmaraş'ın her noktasına hizmetler fazlasıyla gelecek. İlçe belediyelerinin yetişemediği yerde büyükşehir belediyesi hizmetlerini yapacak. Kahramanmaraş'ın her noktası mahalle haline ve ilçe merkezi haline geliyor. Köylerimiz merkez haline geliyor."
Ak Parti iktidarıyla hedeflerin büyüdüğünü dile getiren Erkoç, artık köy kent ayrımının kalkarak her yere aynı kalitede hizmetlerin geleceğini ifade etti.
-"Bu yasa büyük bir siyasi reformdur"-
Kent merkezindeki Necip Fazıl Mahallesi ile Çukurhisar Mahallesi'ndeki hizmetlerin aynı standarda kavuşacağını anlatan Erkoç, büyükşehir statüsüyle amacın her yere aynı kalitede hizmeti sunmak olduğunu kaydetti.
Kahramanmaraş'ta büyükşehir belediyesi ile birlikte 11 belediyenin vatandaşa daha iyi hizmet etmek için çalışacağını Erkoç, "Artık hizmet alma gücümüz artacak. Beldeler kapatılıp köy olmayacak, bilakis ilçe statüsüne kavuşacak. Bu yasa büyük bir siyasi reformdur. Büyükşehir belediye başkanlığına kentin her bölgesindeki vatandaşımız artık oy kullanacak. Kentin geneli itibariyle bir kucaklaşma ve bütünleşmeyi sağlayacak" ifadelerini kullandı.
Yasa kapsamında İl Özel İdaresi'nin büyükşehir belediyesine devrolacağını belirten Erkoç, sözlerini şöyle tamamladı:
"Kahramanmaraş için tarihi bir olay olduğu inancındayım. Büyükşehir olmak hep hayalimizdi, Ak Parti iktidarıyla bütün hayallere gerçeğe dönüşüyor. Kahramanmaraş'ı Türkiye'nin en önemli şehirlerden biri haline getireceğiz" şeklinde konuştu.
Editör: Haber Merkezi