Bir dizi ziyaret, inceleme ve toplantılara katılmak üzere Elbistan’a gelen AK Parti Grup Başkan Vekili ve Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal, ilk olarak Karahüyük Köyü’ne geçti. AK Parti Elbistan İlçe Başkanı Yunus Kaan Kısaca, Elbistan Belediye Başkanı Durmuş Küçük, il genel meclisi üyeleri, belde belediye başkanları ve partililerin de kendisine eşlik ettiği Ünal, geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden Cebrail Beştepe’nin ailesini ziyaret ederek başsağlığı dileklerini iletti.
Ünal daha sonra yapımı devam eden Karahüyük İlköğretim Okulu inşaatına geçerek incelemelerde bulunurken, okulun üst katını öğrencilerin sosyal ve kültürel faaliyetlerini rahatlıkla yapabilecekleri çok amaçlı bir salon olarak düzenlenmesini istedi.
Mahir Ünal, okuldaki incelemelerinin ardından Elbistan Küçük Sanayi Sitesi’ne geçerek buradaki meslek odalarını ziyaret edip sanayi esnafıyla bir araya geldi.
Burada 3 Ocak 2013 tarihinde Birleşik Arap Emirlikleri Abu Dabi Emirliği Ulusal Enerji Şirketi TAQA ile imzalanacak olan 12 milyar dolarlık enerji yatırımı anlaşmasına değindi. Anlaşma çerçevesinde bölgeye yeni santral kurulacağını ve bunların çevreci santraller olacağını belirten Ünal; “Sayın Bakandan biz iki temel şey rica ettik. Biz 1979’dan beri bu bölgede termik santrallerin sıkıntısını çekiyoruz. Yöre halkımızın ifadesi ile tozunu külünü yuttu ama maalesef termik santrallerden bölge insanımız, sosyal donatı alanları ve diğer yatırımlar anlamında, küçük yerli sanayinin desteklenmesi anlamında yeterince destek göremedi. Dolayısıyla biz son 5 yıldan beri buna büyük bir özen gösteriyoruz ve Sayın Taner Yıldız’ın bakan olması ile de özel bir çalışma yaptılar. Dolayısıyla bu yeni yapılacak santraller, çevre dostu santraller olacak. Yani su kaynaklarına, bitki örtüsüne herhangi bir şekilde zarar vermeyecek. İnsan sağlığına, yaşayan organizmalara herhangi bir zarar vermeyecek şekilde tasarlanmış bir yapı. Ama biz iki temel şey istiyoruz. Bir; yeni kurulacak santrallerin buradan karşılanabilecek bütün ihtiyaçları Elbistan ve Afşin’den karşılansın. Sanayicimizin karşılayabildiği ne varsa, küçük sanayicimizin karşılayabileceği ne varsa onlardan alınsın, diğer gıda anlamında da dışarıdan değil, bölge esnafından alınsın. İkincisi ise, bir bütçe ayrılsın. Yani okul için, hastane için buraya yatırım yapan. 12 milyar dolarlık bir yatırımdan bahsediliyorsa, bir sosyal bütçe ayrılması gerekir. Bu sosyal bütçeden de hem Afşin, hem de Elbistan için çeşitli yatırımların sağlanması gerekir. Bunlarla ilgili bakandan söz aldık. 3 Ocak’ta da toplantı yapacağız. Bu benim özellikle üzerinde durduğum bir konu. Burada A ve B santralleri var mı? Var. C ve D yapılıyor mu? Yapılıyor. Bu santraller öncelikle dışarıdan temin değil, buradan temin edebildiğini bu havzadan temin edecek. Buna biz özel ilgi gösteriyoruz.”
Editör: Haber Merkezi