Uzun bir yaz tatilinden sonra, 2018-2019 eğitim yılı, 17 Eylül Pazartesi günü başlıyor.

Afşin’de okul öncesi bin 369 öğrenci, eğitime 1 hafta erken başlayarak 10-14 Eylül tarihleri arası okula uyum programı kapsamında oryantasyon eğitimi alacak.

Afşin İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Mahir Turan, öğrencilerin okula uyum sürecinde velilerden sabırlı olmalarını istedi.

Turan, “Bu özel haftada, ilk kez okula gideceklerin ortama alışması ve bir üst sınıfa geçenlerin sürece uyum sağlaması hedefleniyor. Bu nedenle anne-babaların ve öğretmenlerin sabırlı olması gerekir. Bu konuda özellikle ebeveynlere daha fazla görev düşüyor” dedi.

Ebeveynlerin okulla ilgili konuşurken dikkatli davranması gerektiğini söyleyen Turan, “Yapılan en büyük hata, okulun sorumlulukların arttığı, oyun oynanmayan ve yorucu bir yer olduğunu söylemektir. Verilen mesajlar şunlardır: “Artık büyüdün, ders çalışacaksın”, “Oyun yok, erkenden uyuyacaksın”, “Bir öğrenci gibi davran ve ödevlerini yap.” Oysa okul, sadece ders çalışmaktan ibaret değildir. Çocuk, sosyalleşir, arkadaş edinir ve oyun oynar. Yani tüm günü derslerle geçmez. Diğer ihtiyaçlarını karşılamadan, sürekli çalışması beklenemez. Ebeveynlerin çocuklarının ihtiyaçları konusunda bilinçli olması gerekir.Bu özel günde anne-babalarının yanında olmasını isterler. Eğer ebeveynler çalışıyorsa, en azından birinin o gün için izin almasında fayda var. Tüm öğrencilere mutlu ve başarılı bir eğitim yılı geçirmelerini dilerim” açıklamasında bulundu.

17 Eylül Pazartesi Günü ise 20 Bin öğrenci 2018-2019 eğitim öğretim yılına başlayacak.

Editör: Haber Merkezi