Kim Milyoner Olmak İster? yarışmasında ilk kez 1 milyonluk soruya kadar gelen Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesinde öğrenci olan Arda Ayten, son soruya da doğru yanıt vererek büyük ödülün sahibi oldu.

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde okuyan Arda, Kim Milyoner Olmak İster yarışmasında 1 Milyonluk İstiklal Marşı sorusunu doğru yanıtlayarak 1 milyon lira kazandı.

ATV ekranlarının sevilen bilgi yarışması programı Kim Milyoner Olmak İster, Kenan İmirzalıoğlu'nun sunumuyla yeni sezon ilk bölümüyle izleyici ile buluştu. Arda Ayten'in ulaştığı 1 milyonluk sorunun cevabı merakla bekleniyordu.

İŞTE 1 MİLYONLUK SORU

On kıtadan oluşan İstiklal Marşı'nın tamamında, bu kelimelerden hangisi diğerlerinden daha az geçer? A: Vatan B: Kan C: Toprak D: Yurt Doğru cevap: C:Toprak

Arda Ayten uzun süre düşündükten sonra doğru cevabı verdi ve 1 Milyon TL'lik ödülün sahibi oldu.

1 milyon TL'yi ne yapacağını açıkladı.

Arda, kazandığı parayla daha çok kitap alıp daha çok kitap okuyacağını belirtti ve şöyle konuştu: “Gelecek yaz, öğrenebildiğim kadar dil öğreneceğim, kitaplarımın hepsini kendim basacağım ve bir öğrenci olarak öleceğim. Yarışmadan önceki gelirlerimle belli başlı sayıda kitap okumuştum, şimdi 1 milyon lirayı düşününce 50 bine yakın kitap alabilirim. Bu ömrüm boyunca okuyamayacağım bir sayı. İlk günlüğümü yazacağım.”


ARDA AYTEN KİMDİR?

Kitaplara karşı büyük bir ilgisi olduğunu dile getiren Arda Ayten, henüz 19 yaşında olan ve lisans eğitimine ise Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi'nde devam ediyor. Genç yarışmacı, yarışmadan kazandığı parayla çok daha fazla kitap alıp okuyacağını paylaşmasıyla hemen herkesin takdirini ve beğenisini kazandı. Kitaba karşı derin bir ilgisi olan ve bu nedenle harcamalarını ağırlıklı olarak kitap üzerine yaptığını ifade eden Arda Ayten, bu yıl içerisinde toplamda 100'ü aşkın kitap okuduğunu dile getirdi. Şimdiye kadar dört adet kitap yazdığını izleyicilerle paylaşan Arda Ayten'in ''Param olmadığı için senede sadece 150 kitap okuyabiliyorum'' şeklinde açıklamalarda bulunması seyircilerin gönlünü fethetmişti.
 




 

Editör: Haber Merkezi