Özel İdare İş Merkezi önünde toplanan CHP’li grup adına basın açıklamasını okuyan Tekşen, barışın tarihin her döneminde çözümü aranan konuların başında geldiğini söyledi. Dünyanın sayısız bölgesel savaşın yanında 2 büyük savaş yaşadığını anımsatan CHP Kahramanmaraş Kadın Kolları Başkanı Feril Tekşen, bu savaşların sonunda devletlerin yıkıldığını yerine yeni devletlerin kurulduğunu belirtti. Her yeni savaşın beraberinde kapanmaz yaralar açtığını ifade eden Tekşen, “Hitler faşizminin 1939’da Polonya’yı işgal ederek başlattığı 2. Dünya savaşının başlangıç tarihi olan 1 Eylül, Dünya Barış Günü olarak kutlanmaya başlanmıştır. Savaşlardan en çok etkilenenler çocuklar olmalı ki, 1 Eylül günü çalan ‘Barış Çanı’ tüm kıtalardan çocukların bağışladıkları bozuk paralarla ve savaş mağduru Japonlar tarafından yapılmıştır. Dünya savaşlarının ana nedeni emperyalizmdir. Sömürmek daha çok sömürmek uğruna insanlığı ateşe atmaktadırlar. Son 40 yıla baktığımızda ABD emperyalizminin Vietnam, Kamboçya, Afganistan, Irak, Tunus, Libya ve tüm Ortadoğu’da yaptığı mezalim asla kabul edilemez. Savaşlara son verilmeli ve dünya barışı biran evvel sağlanmalıdır” dedi.
Suriye’de devam eden iç savaş dolayısıyla da ABD’yi ve Haçlı zihniyetini sorumlu tutan Tekşen, bu oyuna son verilmesi gerektiğini savundu. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün muzaffer bir komutan olmasına rağmen savaştan nefret ettiğini vurgulayan Tekşen, sözlerini şöyle tamamladı:
“Biz analar, Atamızın bu sözlerine kulak vererek çocuklarımızın savaşlarda ölmemesi ve sakat kalmamaları için bütün savaşlara ‘dur’ diyelim. Cumhuriyet Halk Partisi olarak bizler, gerek ülkemizdeki iç barışın sağlanması ve gerekse komşularımızdan başlayarak tüm dünyada barışın sağlanması için üzerimize düşen görevi yerine getirme azim ve kararlılığı içindeyiz.”
CHP İl Başkanı Esat Şengül, Merkez İlçe Başkanı Ejder İşlek ve yaklaşık 20 partilinin katıldığı basın açıklaması alkışlar ve savaş karşıtı sloganlarla son buldu.
Editör: Haber Merkezi