Cumhuriyet’in 103’üncü yıl dönümü dolayısıyla Afşin’de düzenlenen kutlamalar, Kaymakam Abdullah Arslantürk’ün kaymakamlık binasında bayram tebriklerini kabul etmesiyle başladı. İlçe protokolü, kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir araya geldi.
Afşin Kaymakamlığı binasında gerçekleştirilen bayramlaşma programına Afşin Belediye Başkanı Koray Kıraç başta olmak üzere ilçedeki kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, siyasi parti ilçe başkanları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.
Programda Kaymakam Abdullah Arslantürk, Belediye Başkanı Koray Kıraç ve Afşin Garnizon Komutanı İs.Yzb. Ufuk Tan Keleş, tebrikleri kabul ederek katılımcılarla bayramlaştı. Cumhuriyet Bayramı’nın coşkusunun paylaşıldığı programda birlik, beraberlik ve dayanışma mesajları öne çıktı.
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla düzenlenen bayramlaşma programına ilçedeki kamu kurumlarının yöneticileri ve siyasi parti temsilcileri yoğun ilgi gösterdi.
Programa Afşin Belediye Başkanı Koray Kıraç, İlçe Emniyet Müdürü Bahadır Taphasan, İlçe Jandarma Komutanı Fatih Küpcü, Afşin Sağlık Yüksekokulu Müdürü ve Afşin Meslek Yüksekokulu Müdür Vekili Doç. Dr. Ahmet Seven, ile siyasi parti temsilcileri katıldı.
AK Parti Afşin İlçe Başkanı Burhan Karabulut, Yeni Parti Afşin İlçe Başkanı İsmail Kalender, CHP Afşin İlçe Başkanı Hüseyin Temur, MHP Afşin İlçe Başkanı Kenan Karaağaç ve İYİ Parti Afşin İlçe Başkanı Mehmet Taşkale de programda yer aldı.
Bayramlaşma programına ayrıca İlçe Müftüsü Fatih Gökçek, Sosyal Hizmet Merkezi İlçe Müdürü Ayhan Taş, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Talip Ceren, Sosyal Güvenlik Merkezi Müdürü Mehmet Kılınç, Tapu Müdürü Erdal Yorulmaz, Kadastro Birim Şefi Erdoğan Şahan ve Millî Emlak Şefi Vekili Adnan Demirci katıldı.
Programda AKEDAŞ İşletme Şefi Mehmet Barış Arıkan, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Asef Arslan, Vergi Dairesi Müdürü Ahmet İpek, İlçe Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Mesure İpek, İlçe Yazı İşleri Müdürü Mulla Akpınar ve İlçe Millî Eğitim Müdürü Bünyamin Özdemir de hazır bulundu.
Askerlik Şube Başkan Vekili Personel Asteğmen Enes Koldaş, İlçe Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Emre Erdoğan, Afşin Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Fikri Şirin, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Muhammet Kayapınar, DSİ 204. Şube Müdürü Halit Taşdelen de bayramlaşmaya katılan isimler arasında yer aldı.
KASKİ Şube Müdürü Hüseyin Çelik, PTT Müdürü Fatih Kırbıyık ve Türk Telekom sorumlusu Ramazan Demir de programda yer aldı.
Basın mensuplarından Anadolu Ajansı temsilcisi ve Yeşil Afşin Gazetesi temsilcisi Deniz Doğan ile Demirören Haber Ajansı temsilcisi Sıtkı Gönen de bayramlaşma programına katıldı. Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Afşin Temsilcisi İsrafil Kalaycı da programda hazır bulundu.
Afşin Kaymakamı Abdullah Arslantürk, programa gösterilen yoğun katılımdan duyduğu memnuniyeti dile getirerek vatandaşların ve ilçe protokolünün 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutladı.
Bayramlaşma programı, katılımcıların birbirleriyle tebrikleşmesi ve iyi dileklerini paylaşmasının ardından sona erdi.





