A Milli Erkek Basketbol Takımı, FIBA 2027 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri’nde İzlanda’yı deplasmanda 110-73 mağlup etti. Ergin Ataman yönetimindeki 12 Dev Adam, elemelerde 8’de 8 yaparak Dünya Kupası’na katılmayı garantileyen ilk takım oldu. Türkiye ayrıca elemelerde namağlup kalan tek ekip olarak yoluna devam ediyor.

12 Dev Adam, Dünya Kupası yolunda bir engeli daha farklı geçti.

FIBA 2027 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri 2. Tur J Grubu’ndaki ikinci maçında İzlanda’ya konuk olan A Milli Erkek Basketbol Takımı, baştan sona üstün oynadığı karşılaşmadan 110-73 galip ayrıldı.

Bu sonuçla Türkiye, elemelerdeki galibiyet serisini 8 maça çıkarırken 2027 Dünya Kupası vizesini alan ilk ülke oldu.

İlk çeyrekte farkı açtık

Reykjavik’teki Laugardalshöll Spor Merkezi’nde oynanan karşılaşmaya Türkiye oldukça etkili başladı.

Kaptan Cedi Osman ve Malachi Flynn’in hücumdaki etkili performansıyla ilk çeyrekte farkı açan milliler, ilk 10 dakikayı 33-14 önde tamamladı.

İkinci periyotta da üstünlüğünü sürdüren 12 Dev Adam’da Onuralp Bitim sahneye çıktı. Bu bölümde etkili bir performans sergileyen Bitim, Türkiye’nin soyunma odasına 60-37 üstünlükle gitmesinde önemli rol oynadı.

Flynn ve Cedi Osman 24’er sayı attı

Türkiye’nin farklı galibiyetinde Malachi Flynn ve Cedi Osman başrol oynadı.

İki oyuncu da karşılaşmayı 24’er sayıyla tamamladı. Onuralp Bitim ise özellikle ikinci çeyrekteki performansıyla skora önemli katkı verdi.

İkinci yarıda da kontrolü elinden bırakmayan ay-yıldızlı ekip, üçüncü çeyreği 80-56 önde tamamladı.

Son periyotta da farkı koruyan Türkiye, mücadeleden 110-73 galip ayrıldı.

Dünya Kupası bileti ilk olarak Türkiye’nin

İlk turda oynadığı 6 maçın tamamını kazanarak lider olan Türkiye, ikinci turda da yoluna kayıpsız devam etti.

İkinci turun ilk maçında Litvanya’yı 94-66 mağlup eden milliler, İzlanda karşısında da farklı kazanarak toplamda 8’de 8 yaptı.

Kaynak: Haber Merkezi