OHAL İnceleme Komisyonu'na henüz birinci ayını doldurmadan 38 bin 500 elektronik başvuru yapıldı. Komisyon başvuruları internet üzerinden ya da valilikler ve ilişik kesen kurumlar aracılığıyla alıyor.

Olağanüstü Hal döneminde çıkartılan Kanun Hükmünde Kararnamelerle meslekten ihraç edilen kamu görevlilerinin, kapatılan dernekler ve vakıflar ile kapatılan basın kuruluşlarının yanı sıra, üniversitelerinden atılan öğrencilerin ve akademisyenlerin başvuruda bulunabildiği OHAL Komisyonu’na 14 Eylül’e kadar başvuru yapılabilecek.

Kararlar dosya üzerinden verilecek. Sözlü ifade ya da tanık dinletme talepleri kabul edilmeyecek. MEB personelleri, kamu personelleri, Emniyet ve TSK personelleri, askeri öğrenciler, kapatılan kurum ve kuruluşların yetkililer, bunlar dışında kalan haklarında Kanun Hükmünde Kararname ile işlem tahsis edilmiş gerçek ve tüzel kişiler OHAL inceleme komisyonu başvurusu yapabilecekler.

İlk haftada Komisyon'a 17 bin başvuru yapıldı. Başbakanlık internet sitesinin OHAL Komisyonu uzantısı üzerinden yapılan başvuruların 11 bini valliklere teslim edilerek, resmi süreç tamamlandı.

Bünyesinde 40 hakim, 40 müfettiş, 90 uzman ve katip olmak üzere yaklaşık 200 personel barındıran komisyon, gelen başvuruların tasnifine başladı. Başvurular, ilgili KHK sırasına göre sınıflandırılıyor. Başvuruların, 110 bin civarında olması bekleniyor.

OHAL KOMİSYONU BAŞVURU TARİHLERİ

Başvuruları Temmuz 2017’de başladı ve 60 gün sürecek. Yapılan açıklama ile son başvuru tarihinin 14 Eylül Perşembe günü olduğu bildirildi.

OHAL KOMİSYONUNA KİMLER BAŞVURABİLİR?

MEB personelleri, kamu personelleri, Emniyet ve TSK personelleri, askeri öğrenciler, kapatılan kurum ve kuruluşların yetkililer, bunlar dışında kalan haklarında Kanun Hükmünde Kararname ile işlem tahsis edilmiş gerçek ve tüzel kişiler OHAL inceleme komisyonu başvurusu yapabilecekler.

BAŞVURU NEREDEN YAPILIR?

Başvurularınızı aşağıdaki link üzerinden gerçekleştirebilirsiniz.

OHAL KOMİSYONU BAŞVURU EKRANI İÇİN TIKLAYIN

Başvuru ekranında, tüzel kişilere ait giriş üzerinden yapılabilecek başvurular, kurum veya kuruluşu kanunen temsile yetkili kişiler tarafından yapılabilir. İnceleme talebinde bulanacağınız tüzel kişiliğe ait, kapatılma tarihi itibarıyla kurum ve kuruluşu temsile kanunen yetkili olduğuna dair karar, imza sirküleri, vekaletname ya da diğer resmi belgelerin onaylı sureti bulunması halinde başvurunuz kabul edilecektir.

Editör: Haber Merkezi