Bir davet üzerine sabah erkenden yola çıktık. Tam on kişiyle öğleye doğru Ceylanpınar’a ulaştık. Dağı, tepesi olmayan düz bir ova görünüyor. Başınızı hangi yöne çevirseniz, gözünüzün görebildiği yerler yemyeşil alandan oluşuyor. Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü (TİGEM)’ne ait olduğu söyleniyor. 2 milyon dönüm araziden söz ediliyor. Büyük bir bölümünde buğday ekimi yapılmış. Sondaj yöntemiyle sulama yapılıyor. Sulamalarda son teknoloji kullanılıyor. Ayrıca TİGEM’e ait binlerce dönüm fıstık bahçeleri oluşturulmuş. Ceylanpınar’ın büyük bir bölümünü kaplayan, yüzlerce iş makinalarını içinde barındıran park alanları, tarım için gerekli ekipmanın her çeşidini görmek mümkün. İdare binaları, sosyal tesisler, ceylanların bulunduğu alanlar, devekuşlarının barındığı, etrafı çitlerle çevrili bölümler, tesislerin bir kısmını oluşturmaktadır. Bu çiftlik ve 2 milyon dönümlük arazide 7 bin kişinin çalıştığı söyleniyor.
 
Suriye sınırı ile 0 (sıfır) nokta diye tabir edilen yer, öğretmen evinin bahçesine tel örgünün uzaklığı 20 metre kadar. Suriye’nin ilçesi Rasülayn ise Ceylanpınar’a 500 metre mesafede. Her iki ilçenin insanları birbirleriyle çok yakın akrabalardan oluşmaktadır. Aramızda ki bu yapay sınırları bizim belirlemediğimizi yerinde bir daha görüp anlayabiliyoruz.
 
Akşama doğru ilçeye 17 kilometre uzakta bir köye sohbete davet ediliyoruz. Bizi hane sahibi Şehmus Efendi karşılıyor. Bedeni zayıf, ufak tefek biri. Fakat yüreği mangal gibi büyük. Misafirperver, nazik, narin. İnsana sevgiyi kendisine şiar edinmiş bir zaat. İzzet ve ikramdan sonra, sohbet faslına geçildi. Orada bulunanlara Eshab-ı Kehf ile ilgili bilgi verildi ve etkinliklere davet edildi. Daha sonra kırk kişiden oluşan bu topluluğa tefsir sohbeti yapıldı. Kardeşliğimize zarar vermek isteyenlerin planlarının boşa çıkarılması vurgulandı. Yeniden kardeşliğimizin tesisinin Kur’an ve Sünnet’e sımsıkı sarılmakla olabileceğinin altı çizildi. Bu duygu ve düşünce Ceylanpınarlı sohbete katılan kanaat önderleri tarafından ısrarla dile getirildi. Gece geç saatlerde birbirimizle candan kucaklaşarak vedalaşıyoruz. Şehmus Efendinin şahsında kucaklaştığımız ve elsıkıştığımız tüm Ceylanpınarlıya müteşekkiriz.
 
Ceylanpınar’a geldiğimizi öğrenen, Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğünde görevli, eğitimci iki bürokratımız Yusuf Kır ve Halil Ömer Coşkun Beyler bizi Urfa’nın girişinde karşıladılar. Mihmandarlık ettiler. Misafirperverliklerini gösterdiler. Kendilerine başarılar ve esenlikler diliyoruz.
 
Bizi Ceylanpınar’a davet eden ve bu ziyaretimize vesile olan Ceylanpınar İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Dağlı’ya görevinde başarılar diliyoruz. Ekibine de teşekkürler.
Selam ve dua ile…