Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörlüğünden
ÖĞRETİM ÜYESİ KADRO İLANI


Üniversitemizin aşağıda belirtilen birimlerine, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu, Öğretim Üyeliğine Yükseltme ve Atanma Yönetmeliği ve Yıldız Teknik Üniversitesi Akademik Yükseltme ve Atama Ölçütleri uyarınca daimi statüde Öğretim Üyesi alınacaktır. AYDEK ölçütlerinin son haline https://aydek.yildiz.edu.tr/ContentFiles/YTU%20AYDEK%202021.pdf linkinden ulaşılabilmektedir.
İlgili kadro başvuru süreçleri https://aydek.yildiz.edu.tr/ web sitesi üzerinden yürütülecektir. Yıldız Teknik Üniversitesi personeli olan başvuru sahipleri belirtilen web sitesine giriş için mevcut EBYS kullanıcı adı ve şifrelerini kullanabileceklerdir. Yıldız Teknik Üniversitesi personeli olmayan ve ilan edilen ilgili kadrolara başvurmak isteyenler https://aydek.yildiz.edu.tr/Home/OnBasvuru adresinden şifre talep formu ile TC kimlik numarası, ad ve soyadı bilgilerini belirterek geçici kullanıcı adı ve şifre edinme başvurusunu çevrimiçi olarak gerçekleştirebileceklerdir.
Başvurunun komisyon ve jüri değerlendirme aşamaları tamamlandıktan sonra AYDEK şartlarını sağladığını/sağlamadığını gösteren AYDEK Sonuç Belgesi ilgili Fakülte Sekreterliğinden alınabilir.

Kadro Başvuru Süresi, Yeri ve Şekli:
Başvuru süresi, ilanın yayımlandığı tarihten itibaren 15 gündür. Adaylar başvurularını;
“YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ AYDEK VE KADRO DEĞERLENDİRME BAŞVURU FORMU VE HAK SAHİPLİĞİ BEYANI” belgesinin imzalanmış ve paraflanmış bir nüshası ile ilgili Fakülte Sekreterliğine, başvuru süresi içinde şahsen/posta yoluyla iletmelidir. Belirtilen sistem üzerinden tamamlanmayan ve ilgili formu teslim edilmemiş olan başvurular değerlendirmeye alınmayacak, posta ile yapılacak başvurularda, postadaki gecikmeler nedeniyle son başvuru tarihinden sonra Kurumumuza ulaşan başvurular kabul edilmeyecektir. Adaylar, ilan edilen kadrolardan yalnızca birine başvuru yapabilecektir.

NOT
1: Yabancı ülkelerden alınan diploma/unvanların Yükseköğretim Kurulu veya Üniversitelerarası Kurulca denkliğinin onaylanmış olması gerekmektedir.
2: İlgili Kanun ve Yönetmeliklerin son haline www.mevzuat.gov.tr adresinden ulaşılabilmektedir. Süreçle ilgili yardım ve destek için: [email protected]

FAKÜLTE BÖLÜM ANABİLİM / ANASANAT DALI PROFESÖR DOÇENT DR.ÖĞRETİM ÜYESİ AÇIKLAMA
EĞİTİM FAKÜLTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ EĞİTİM PROGRAMLARI VE ÖĞRETİM 1 Lisansüstü eğitimlerini ve doçentliğini “Eğitim Programları ve Öğretimi" alanında almış olup “Eğitim Programları” alanında bilimsel çalışmalar yapmış olmak.
EĞİTİM FAKÜLTESİ MATEMATİK VE FEN BİLİMLERİ EĞİTİMİ FEN BİLGİSİ EĞİTİMİ 1 Lisansüstü eğitimlerini ve doçentlik derecesini Kimya alanında almış olup Çevre Bilinci Kazanma alanında bilimsel çalışmalar yapmış olmak.
EĞİTİM FAKÜLTESİ MATEMATİK VE FEN BİLİMLERİ EĞİTİMİ FEN BİLGİSİ EĞİTİMİ 1(*) Lisans ve doktora eğitimlerini "Fen Bilgisi Eğitimi" alanında almış olup "Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları" alanında bilimsel çalışmalar yapmış olmak.
ELEKTRİK-ELEKTRONİK FAKÜLTESİ BİYOMEDİKAL MÜHENDİSLİĞİ BİYOMEDİKAL MÜHENDİSLİĞİ 1(*) Doktorasını Biyomedikal Mühendisliği, doçentliğini Sağlık Fiziği alanında almış olup "Biyomedikal Bilimler ve Teknolojiler" alanında çalışmalar yapmış olmak.
ELEKTRİK-ELEKTRONİK FAKÜLTESİ ELEKTRİK MÜHENDİSLİĞİ ELEKTRİK MÜHENDİSLİĞİ 1(*) Lisansüstü eğitimlerini "Elektrik Mühendisliği" alanından, doçentliğini "Elektrik-Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği" alanından almış olup "Güç Elektroniği” alanında bilimsel çalışmalar yapmış olmak.
ELEKTRİK-ELEKTRONİK FAKÜLTESİ ELEKTRİK MÜHENDİSLİĞİ ELEKTRİK MÜHENDİSLİĞİ 1(*) Lisansüstü eğitimlerini "Elektrik Mühendisliği" alanından, doçentliğini "Elektrik-Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği" alanından almış olup "Yenilenebilir Enerji" alanında bilimsel çalışmalar yapmış olmak.
ELEKTRİK-ELEKTRONİK FAKÜLTESİ ELEKTRİK MÜHENDİSLİĞİ ELEKTRİK MÜHENDİSLİĞİ 1 Lisansüstü eğitimlerini "Elektrik Mühendisliği" alanından, doçentliğini "Elektrik-Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği" alanından almış olup "Aydınlatma" alanında bilimsel çalışmalar yapmış olmak.
ELEKTRİK-ELEKTRONİK FAKÜLTESİ ELEKTRİK MÜHENDİSLİĞİ ELEKTRİK MÜHENDİSLİĞİ 1(*) Lisansüstü eğitimlerini "Elektrik Mühendisliği" alanından, doçentliğini "Elektrik-Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği" alanından almış olup "Elektrik Makineleri ve Enerji Dönüşümü" alanında bilimsel çalışmalar yapmış olmak.
ELEKTRİK-ELEKTRONİK FAKÜLTESİ ELEKTRİK MÜHENDİSLİĞİ ELEKTRİK MÜHENDİSLİĞİ 1(*) Lisansüstü eğitimlerini "Elektrik Mühendisliği" alanından
almış olup "Yüksek Gerilim" alanında bilimsel çalışmalar yapmış olmak.
ELEKTRİK-ELEKTRONİK FAKÜLTESİ ELEKTRONİK VE HABERLEŞME MÜHENDİSLİĞİ ELEKTRONİK VE HABERLEŞME MÜHENDİSLİĞİ 1(*) Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği lisans mezunu olup doçentliğini Elektrik-Elektronik Mühendisliği bilim alanından almış olmak ve “Elektromanyetik, Mikrodalga ve Anten Teknolojileri” alanlarında çalışmaları olmak.
ELEKTRİK-ELEKTRONİK FAKÜLTESİ ELEKTRONİK VE HABERLEŞME MÜHENDİSLİĞİ ELEKTRONİK VE HABERLEŞME MÜHENDİSLİĞİ 1(*) Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği lisans mezunu olup doçentliğini Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği bilim alanından almış olmak ve “Biyometri” alanında çalışmaları olmak.
ELEKTRİK-ELEKTRONİK FAKÜLTESİ KONTROL VE OTOMASYON MÜHENDİSLİĞİ KONTROL VE OTOMASYON MÜHENDİSLİĞİ 1(*) Lisans ve lisansüstü eğitimlerini Elektrik Mühendisliğinden, doçentliğini Elektrik-Elektronik Mühendisliği bilim alanından almış olup "Kontrol Teorisi
ve Uygulamaları" alanında çalışmaları olmak.
FEN-EDEBİYAT FAKÜLTESİ BATI DİLLERİ VE EDEBİYATLARI FRANSIZCA MÜTERCİM VE TERCÜMANLIK 1 Doktora derecesini ve doçentlik ünvanını Çeviribilim alanından almış olup Çeviri Eğitimi konusunda çalışmaları olmak.
FEN-EDEBİYAT
FAKÜLTESİ
FİZİK FİZİK 1 Lisansüstü eğitimleri ile doçentliğini Fizik bilim alanında almış olup “Biyofizik” alanında bilimsel çalışmaları olmak.
FEN-EDEBİYAT FAKÜLTESİ KİMYA KİMYA 1 Lisansüstü eğitimlerini Anorganik Kimya ve doçentlik
ünvanını Kimya bilim alanından almış olup ağırlıklı olarak ''Fotoduyarlaştırıcı'' alanında çalışmaları olmak.
FEN-EDEBİYAT FAKÜLTESİ KİMYA KİMYA 1 Doktora eğitimini Anorganik Kimya, doçentlik ünvanını Kimya bilim alanından almış olup ağırlıklı olarak ‘’Fotoduyarlaştırıcı’’ konusunda bilimsel çalışmaları
olmak.
GEMİ İNŞAATI VE DENİZCİLİK FAKÜLTESİ GEMİ iNŞAATI VE GEMİ MAKİNELERİ MÜHENDİSLİĞİ GEMİ iNŞAATI VE GEMİ MAKİNELERİ MÜHENDİSLİĞİ 1(*) Doçentliğini Deniz ve Gemi Mühendisliği bilim alanında almış olup Gemi ve Yat Tasarımı alanında çalışmaları olmak.
GEMİ İNŞAATI VE DENİZCİLİK FAKÜLTESİ GEMİ MAKİNELERİ İŞLETME MÜHENDİSLİĞİ GEMİ MAKİNELERİ İŞLETME MÜHENDİSLİĞİ 1 Doçentliğini Deniz ve Gemi Mühendisliği bilim alanında almış olup Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği alanında çalışmaları olmak.
İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ İŞLETME İŞLETME 1(*) Lisans ve lisansüstü eğitimlerini İşletme alanında almış olup Ürün ve Marka Yönetimi konusunda çalışmaları olmak.
MAKİNE FAKÜLTESİ ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ 1(*) Lisansüstü eğitimlerini ve doçentlik ünvanını Endüstri Mühendisliği bilim alanından almış olup "Çok Kriterli Karar Verme " konularında çalışmaları olmak.
MAKİNE FAKÜLTESİ MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ 1(*) Lisansüstü eğitimlerini ve doçentlik ünvanını Makine Mühendisliği bilim alanından almış olup "Isıtma, Soğutma ve Havalandırma" konularında çalışmaları olmak.
MAKİNE FAKÜLTESİ MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ 1 Lisansüstü eğitimlerini ve doçentlik ünvanını Makine Mühendisliği bilim alanından almış olup "Mekanik Titreşimler ve Gürültü" konularında çalışmaları olmak.
İNŞAAT FAKÜLTESİ ÇEVRE MÜHENDİSLİĞİ ÇEVRE MÜHENDİSLİĞİ 1 Doktora eğitimini ve doçentlik ünvanını Çevre Mühendisliği bilim alanında almış olup "Endüstriyel Atıksu Arıtımı" konularında çalışmaları olmak.
İNŞAAT FAKÜLTESİ ÇEVRE MÜHENDİSLİĞİ ÇEVRE MÜHENDİSLİĞİ 1(*) Yüksek lisans ve doktorasını Çevre Mühendisiliği bilim alanında yapmış olup Çevre Biyoteknolojisi konularında çalışmaları olmak.
İNŞAAT FAKÜLTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ 1(*) Lisansüstü eğitimlerini Mekanik alanında, doçentlik ünvanını İnşaat Mühendisliği bilim alanında almış olup “Sistem Tanımlama” konusunda çalışmaları olmak.
İNŞAAT FAKÜLTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ 1 Lisansüstü eğitimlerini Hidrolik alanında, doçentlik ünvanını İnşaat Mühendisliği bilim alanında almış olup “Kuraklık” konusunda çalışmaları olmak.
İNŞAAT FAKÜLTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ 1(*) Lisansüstü eğitimlerini Deprem Mühendisliği alanında, doçentlik ünvanını İnşaat Mühendisliği bilim alanından almış olup “Sismik İzolasyon” konusunda çalışmaları olmak.
KİMYA-METALURJİ
FAKÜLTESİ
MATEMATİK MÜHENDİSLİĞİ MATEMATİK
MÜHENDİSLİĞİ
1 Bilimsel çalışmaları ağırlıklı olarak Lie Cebir alanında olmak.
KİMYA-METALURJİ FAKÜLTESİ MATEMATİK MÜHENDİSLİĞİ MATEMATİK MÜHENDİSLİĞİ 1(*) Doktora eğitimini Matematik Mühendisliği anabilim dalında almış olup bilimsel çalışmaları ağırlıklı olarak Çok Amaçlı Optimizasyon alanında olmak.
KİMYA-METALURJİ
FAKÜLTESİ
MATEMATİK MÜHENDİSLİĞİ MATEMATİK
MÜHENDİSLİĞİ
1(*) Bilimsel çalışmaları ağırlıklı olarak Bulanık Değişmeli Cebir alanında olmak.
MİMARLIK FAKÜLTESİ MİMARLIK MİMARLIK 1(*) Mimarlık lisans mezunu olup doktorasını Bilgisayar Ortamında Mimarlık alanında yapmış olmak. Bilgisayar Ortamında Mimarlık alanında akademik yayınları bulunmak.
SANAT VE TASARIM FAKÜLTESİ MÜZİK MÜZİK TOPLULUKLARI 1 Doçentliğini Klasik Batı Müziği (Yorumculuk/Piyano) alanında almış olup Müzik Terapi alanında çalışmaları olmak.


(*) : 23.03.2016 tarih ve 29662 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan “Yüksek Öğretim Kurumlarında Yabancı Dil Öğretimi ve Yabancı Dille Öğretim Yapılmasında Uyulacak Esaslara İlişkin Yönetmelik” uyarınca İngilizce ders verebiliyor olmak. (İlgili yönetmeliğin son haline www.mevzuat.gov.tr
adresinden ulaşılabilmektedir.)

Kaynak: Haber merkezi