Pınarbaşı Mahallesi’nden merhum Enver Turan’ın oğlu, Yemliha ve Avukat Mehmet Turan’ın kardeşleri, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Sefer Turan, Afşin İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Mahir Turan ve Cihangir Turan’ın amcaoğlu, Sefa, Merva ve Mehmet Koçer’in eniştesi Ali Turan (45),  Sivas Şarkışla da beyin kanaması sonucu hayatını kaybetti.

Turan, Ziraat Bankası Şarkışla Şube müdürlüğü görevini yürütmekteydi.

Yaklaşık 1 yıldır kanser hastalığı ile mücadele eden Turan’ın kanser hastalığı da büyük ölçüde iyileşmişti. Ancak kader onu beyin kanaması sonucu aramızdan ayırdı.

Entelektüel birikimi, şair ve yazarlık yönleriyle de önemli bir insan olan Ali Turan’ın genç yaşta ani ölümü sevenlerini üzüntüye boğdu.

Aynı zamanda iyi bir “Afşin Sevdalısı” “Ali Baba”, yıllar önce sosyal medyada kuruculuğunu yaptığı “Afşinliler” Grubu ile özellikle dışarıda yaşayan hemşerilerimizi aynı platformda bir araya getirerek, Afşin Tarihi ve nostaljik Afşin anılarını yeni nesillere aktarma gayreti içinde olmuştu.

1990’lı yıllarda Yeşil Afşin Gazetesi’nde yazarlıkta yapan Turan, Yine o yıllarda gazetemizin “Bengisu” sanat sayfasının da editörüydü.

Turan, evli ve bir kızı vardı. 

Turan'ın cenazesi 14 Aralık 2016 Çarşamba günü öğle namazına müteakip Afşin Ulu Camiinde kılınan cenaze namazının ardından Asri Mezarlığa defnedilecek.

Merhuma Allah’tan rahmet ailesine ve yakınlarına başsağlığı dileriz.


Gazetemizin 27 Ağustos 1991 de yayımlanan bir şiirini sevenleri için paylaşıyoruz.

Editör: Haber Merkezi