Resmi Gazete'de yayımlanan 'atama kararnamesi'ne göre Çankırı Valisi M. Fırat Taşolar, Iğdır'a atanırken, Çankırı'nın yeni valisi İçişleri Bakanlığı Eğitim Dairesi Başkanı Hüseyin Çakırtaş oldu.
01 Haziran 1977'de Sivas'ın Suşehri ilçesi Çakırlı köyünde doğdu. Evli ve 2 çocuk babasıdır. İngilizce bilmektedir. 1995 yılında girdiği Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden 1999 yılında mezun oldu. 2018 yılında Fırat Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Tarih Anabilim Dalı'nda yüksek lisans yaptı.
03.09.2014 tarihli kararname ile İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğü'ne 'Şube Müdürü' olarak atandı. 28.06.2015 tarihli Encümen Kararı ile aynı Genel Müdürlükte Daire Başkanı olarak görevlendirildi. 21.06.2017 tarihli kararname ile Eğitim Dairesi Başkanlığı görevine atandı. O günden bu yana bakanlıktaki görevini sürdürmekteydi.





