AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Vahit Kirişci, 31 Ekim 1919’da Sütçü İmam’ın düşmana attığı ilk kurşunla başlayan Millî Mücadele’nin yıl dönümü dolayısıyla sosyal medya hesabından anma mesajı yayımladı.

Maraş’ın kurtuluş mücadelesinde önemli bir dönüm noktası olan 31 Ekim 1919’un önemine dikkat çeken Kirişci, paylaşımında bu tarihin esareti kabul etmeyen bir milletin yeniden doğuşunun ve bağımsızlık iradesinin simgesi olduğunu belirtti.

Kirişci, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Bundan tam 107 yıl önce, Maraş’ın bağrında bir kıvılcım çaktı. O kıvılcım yalnızca bir kurşunun sesi değil, esareti kabul etmeyen bir milletin yeniden doğuşunun ve iman dolu direnişinin simgesiydi.

O gün Sütçü İmam’ın düşmana ilk kurşunu atarak yaktığı istiklal ateşi, tüm Anadolu’ya dalga dalga yayılmış ve bağımsızlık ruhumuzun nişanesi olmuştur.

Ne mutlu, vatanını canından aziz bilenlere!

Ne mutlu, şanlı ecdadının izinden gidenlere!

Başta Sütçü İmam olmak üzere Millî Mücadele destanı yazan tüm kahramanlarımızı rahmet, minnet ve şükranla yâd ediyorum.

Ruhları şad, mekânları cennet olsun.”

Kirişci, mesajıyla Maraş’ın bağımsızlık mücadelesinde önemli bir yere sahip olan Sütçü İmam’ı ve Millî Mücadele kahramanlarını andı.

Kaynak: Haber Merkezi