Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) Temel Eğitimi ve Medikal Kurtarma Eğitimi, 1–5 Haziran tarihleri arasında yoğun bir program eşliğinde gerçekleştirildi.
Eğitimler kapsamında saha uygulamaları, İl Sağlık Müdürlüğü UMKE Operasyon ve Lojistik Destek Merkezi’nde yapıldı.
Program çerçevesinde Kahramanmaraş İl Sağlık Müdürü Vehbi Şirikçi, yürütülen çalışmaları yerinde inceleyerek yetkililerden detaylı bilgi aldı. Eğitim sürecinde gerçekleştirilen tatbikatlar, kullanılan medikal ve lojistik ekipmanlar ile kursiyerlerin uygulamalı eğitim faaliyetleri hakkında brifing verildi.

Afet ve acil durumlara hazırlık kapsamında düzenlenen eğitimlerde, katılımcılara olay yeri yönetimi, medikal müdahale teknikleri, hasta stabilizasyonu ve güvenli tahliye konularında teorik ve uygulamalı bilgiler aktarıldı. Gerçekçi senaryolar eşliğinde yapılan saha çalışmalarıyla ekiplerin koordinasyon kabiliyeti ve müdahale hızı test edildi.
Program sonunda emeği geçen UMKE yetkililerine, eğitmenlere ve kursiyerlere teşekkür eden İl Sağlık Müdürü Vehbi Şirikçi, özverili çalışmalarından dolayı tüm personele kolaylıklar dileyerek, afetlere hazırlık noktasında bu tür eğitimlerin büyük önem taşıdığını vurguladı.





