Kahramanmaraş, geleneksel sporların önemli organizasyonlarından birine ev sahipliği yapıyor. Büyükşehir Belediyesi’nin öncülüğünde, Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Türkiye Geleneksel Güreş Federasyonu iş birliğiyle düzenlenen Türkiye Kısa Şalvar Güreş Şampiyonası, Batıpark Deprem Şehitleri Er Meydanı’nda başladı.

Türkiye’nin dört bir yanından gelen 508 pehlivan, gün boyu sürecek müsabakalarda hem illerini hem de kulüplerini temsil ederek şampiyonluk kemeri için ter dökecek. Sabah saatlerinde başlayan karşılaşmalarda, miniklerden başpehlivanlara kadar farklı kategorilerde mücadeleler gerçekleştiriliyor.

Kısa Şalvar Güreşi (2)

Er meydanı, vatandaşların yoğun ilgisiyle adeta şenlik alanına dönüştü. Güreşseverler, Türk kültürünün önemli bir parçası olan kısa şalvar güreşlerini izlemek için tribünleri doldurdu.

Kısa Şalvar Güreşi (4)

Şampiyonanın final müsabakaları saat 17.00’da yapılacak. Gün boyu süren müsabakaların ardından düzenlenecek ödül ve madalya töreniyle dereceye giren sporculara ödülleri takdim edilecek.

Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, vatandaşları er meydanına davet ederek, “Ata sporumuz güreşin heyecanına ortak olmak ve Türkiye’nin dört bir yanından gelen pehlivanlarımızı desteklemek üzere tüm halkımızı er meydanına bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Kısa Şalvar Güreşi (6)

Kaynak: Haber Merkezi