2025-2026 eğitim-öğretim yılının başlaması dolayısıyla Türk Kızılay Afşin Şube Başkanlığı, Afşin’in Başüstü Mahallesi’nde bulunan Başüstü İlkokulu’nda anlamlı bir etkinlik gerçekleştirdi. Öğrencilere çanta ve kırtasiye seti dağıtılarak yeni eğitim yılına umutla başlanmasına katkı sağlandı.
Etkinliğe Afşin Kaymakamı Muammer Sarıdoğan, Türk Kızılay Afşin Şube Başkanı Ünal Peköz, ilçe protokolü, Türk Kızılay yönetim kurulu üyeleri, gönüllüler ve çok sayıda davetli katıldı. Öğrencilerin ilk ders heyecanına ortak olan protokol üyeleri, çocukların mutluluğunu paylaştı.
Kaymakam Muammer Sarıdoğan, yaptığı konuşmada devlet kurumları ve sivil toplum kuruluşlarının iş birliğine dikkat çekerek şunları söyledi: “Çocuklarımızın eğitimine yapılan her katkı, geleceğimiz için en kıymetli yatırımdır. Yeni eğitim-öğretim yılının öğrencilerimize, ailelerine ve tüm milletimize hayırlı olmasını diliyorum.”
“Eğitime Yapılan Destek Geleceğe Yatırımdır”
Türk Kızılay Afşin Şube Başkanı Ünal Peköz ise yaptığı açıklamada, eğitimin önemine vurgu yaptı: “Türk Kızılay’ı olarak bizler, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın daha iyi şartlarda eğitim alabilmesi için her zaman yanlarında olmaya devam edeceğiz. Bağışçılarımızın desteği, üyelerimizin ve gönüllülerimizin emeği sayesinde bu yıl da öğrencilerimizin yüzlerini güldürmek bizlere nasip oldu. Eğitime yapılan her destek, yarınlarımızı daha güçlü kılmaktadır.”
Öğrencilerin Sevinci Programa Renk Kattı
Etkinlikte öğrencilere dağıtılan çanta ve kırtasiye setleri büyük sevinçle karşılandı. Çocukların gözlerindeki heyecan ve mutluluk, programa katılan protokol üyelerine ve gönüllülere moral kaynağı oldu. Program, öğrencilerle çekilen hatıra fotoğraflarının ardından sona erdi.
Türk Kızılay Afşin Şubesi, eğitime yapılan katkılarda emeği geçen bağışçılara, üyelere ve gönüllülere teşekkür ederek şu açıklamayı yaptı: “Toplum yararına yönelik sosyal yardım, eğitim ve insani destek faaliyetlerine kararlılıkla devam edeceğiz.”