ABD Başkanı Donald Trump'ın, Venezuela'nın ABD'ye 30 ila 50 milyon varil ham petrol teslim edeceğini açıklamasının ardından, Batı Teksas ham petrolü (WTI) varil başına yüzde 1'den çok düşüşle 56 dolara ve Brent ham petrol de yüzde 1'den çok düşüşle varil başına 59,7 dolara geriledi.
Trump'ın sözünü ettiği petrol teslimat miktarı nispeten düşük olsa da, piyasalar Venezüella petrolünün ABD pazarına sürdürülebilir bir şekilde akması halinde, halihazırda arz fazlası olan pazara ek arz getirebileceğinden endişe ediyor.

Trafigura gibi şirketler Venezüella ham petrol alımlarının yeniden başlatılması konusunda ABD yetkilileriyle görüşmeler hazırlığı yaparken, yatırımcılar da gelecekteki petrol ihracatı ve enerji sektörü üzerindeki etkisini değerlendirmeye devam etti.

Kaynak: bülten