ABD Başkanı Donald Trump'ın önümüzdeki 10 gün içinde Tahran'a karşı askeri harekat kararı almak için bir telefon görüşmesi yapacağını açıklamasıyla petrol fiyatları yükseldi.
Trump'ın açıklamasına tepki olarak ABD ham petrolü (WTI) Cuma günü yüzde 0,53 artışla varil başına 66,78 dolara, küresel referans Brent petrolü de yüzde 0,18 artışla 71,79 dolara kadar yükseldi. Böylece, WTI bu hafta yüzde 5'ten fazla, bu yıl da yaklaşık yüzde 16 değer kazandı.
Trump, Barış Kurulu'nun ilk toplantısında, “Şimdi bir adım daha ileri gitmemiz gerekebilir ya da gerekmeyebilir” dedi. “Belki bir anlaşma yapacağız. Muhtemelen önümüzdeki 10 gün içinde bunu öğreneceksiniz.”
Trump açıklamasında, “Yıllar içinde İran ile anlamlı bir anlaşma yapmanın kolay olmadığı kanıtlandı. Anlamlı bir anlaşma yapmalıyız, aksi takdirde kötü şeyler olur,” dedi.





