MHP Kahramanmaraş Milletvekili Fahrettin Oğuz Tor,  Kahramanmaraş'ın turizm potansiyelinin tespit edilmesi ve gerekli yatırımların yapılması için TBMM’ye araştırma önerisi sundu.

Seçim çevresi olan Kahramanmaraş ile alakalı sorunları TBMM’de dile getiren MHP Kahramanmaraş Milletvekili Oğuz Tor, İslam ve Hıristiyan inanışında önemli yer tutan Eshab-ı Kehf Külliyesi ve diğer turizm unsurlarının değerlendirilmesi için “Meclis Araştırması” istedi.

Meclis araştırmasında, Kahramanmaraş'ın turizm yatırımlarımdan hak ettiği seviyede yararlanması ve gerekli girişimlerin yapılmasını gerektiğini ifade eden MHP Milletvekili Oğuz Tor, “Kahramanmaraş, 2014 yılı itibariyle 1 milyon 89 bin 38 nüfusa sahiptir. Türkiye'nin en kalabalık 18. şehridir. İç Anadolu, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu ve Akdeniz bölgelerinin birleştiği noktaları arasında yer aldığından dolayı değişik iklim özellikleri, tabii güzellikleri çeşitli ve ilginçtir. Ülkemizin turizm zenginliklerine binlerce yıllık tarihi ve kültürel mirası ile katkı sağlayan Kahramanmaraş, İpek ve Baharat Yolları üzerinde kurulmuş Mezopotamya'yı Anadolu ve Kapadokya ya bağlayan ve tarihi boyunca önemli medeniyetlere beşiklik etmiş bir ilimizdir.” ifadelerine yer verdi.

Kahramanmaraş’ın çok önemli turizm unsurunu elinde barındırdığını söyleyen Tor, “ Kahramanmaraş, yayla turizmi için oldukça elverişli endemik bitkilerle kaplı yaylaları, zengin şifalı suları ve kaplıcası bulunmaktadır. İslam ve Hıristiyan inanışında çok önemli yer tutan Eshab-ı Kehf Külliyesi, çok sayıda tarihi kale, köprü ve han, hamam, medrese ve cami, tarihi kapalı çarşısıyla inanç ve kültür turizmi konusunda çok önemli bir potansiyeli bünyesinde barındırmakla beraber turizm potansiyelinin değerlendirilememesi önemli bir sorundur” açıklamasında bulundu.

Kahramanmaraş’ta turizm alanında kalifiye sorunu olduğunu aktaran Tor, “ Esnafların konuklarla iletişim ve ürün pazarlama sorunu, kent halkının turizm ve kültür değerlerinden habersiz oluşu, konaklama sektöründe kalifiye elaman olmayışı, Kahramanmaraş'a özgü minyatür hediyeliklerin yeterli zenginlikte olmaması, turizm girişimcisin az olması sektörün eğitim, farkındalık ve girişimcilik sorunlarının başında gelmektedir. Turizm sektörü ekonomilerdeki kırılganlıkların, istihdam ve üretim üzerindeki baskıların arttığı son yıllarda birçok kentimiz için giderek daha büyük bir önem kazanmaktadır. Son 20 yılda, Türkiye'de turist sayısı ve turizm gelirinin ciddi artış göstermektedir. Bu gelir istihdamı artırarak işsizlik oranlarının düşürülmesine yardımcı olmakta, diğer yandan da döviz elde edici faaliyetler olması sebebiyle şehirlerin cari işlemler dengesi üzerinde önemli katkılar sağlamaktadır. Kahramanmaraş'ın turizm yatırımlarımdan hak ettiği seviyede yararlanması, gerekli girişimlerin yapılması ve yaşanan sorunların araştırılması amacı ile Meclis Araştırması yapılmasında yarar görülmektedir” dedi.

Editör: Haber Merkezi