TOKİ tarafından 45 ilde gerçekleştirilecek 343 taşınmazlık açık artırma satışında, Afşin'de yer aldı.

Afşin Alimpınar Mahallesi 1446 ada 1 parselde bulunan 19 bin 98 metrekare büyüklüğündeki arsa, “özel eğitim alanı” niteliğiyle satış listesine dahil edildi. Taşınmaz için belirlenen muhammen bedelin 32 milyon 832 bin TL olduğu açıklandı.

İmar planında emsal 0.50, maksimum yükseklik 14.5 metre olarak yer alan parselin, yalnızca özel eğitim tesisi yapılması amacıyla değerlendirilebileceği belirtildi. Bu kapsamda alanın konut ya da farklı kullanım türlerine açık olmadığı ifade edildi.

TOKİ’nin satış modeline göre taşınmazlar, %25 peşinat ve 48 ay vade ya da %35 peşinat ve 48 ay vade seçenekleriyle yatırımcılara sunulacak. Bazı taşınmazların ise peşin bedelle satışa çıkarılacağı bildirildi.

Açık artırmanın 24-25 Haziran 2026 tarihlerinde Ankara İlbank Sosyal Tesisleri ve TOKİ İstanbul Hizmet Binası’nda yapılacağı, ayrıca internet üzerinden de teklif verilebileceği kaydedildi.

Kaynak: Haber Merkezi