T.C. Kahramanmaraş 3. Asliye Hukuk Mahkemesi Tarafından Tapu iptali ve tescil davasında hak iddia edenlere çağrı Yapılacaktır

İlan.gov.tr’ de verilen bilgilere göre;

ESAS NO : 2023/49 Esas
DAVALILAR : AHMET CİĞER
HATİCE AĞCAKALA
Davacı Milli Eğitim Bakanlığı tarafından aleyhinize açılan Kamulaştırma (Bedel Tespiti Ve Tescil) davasının yapılan yargılamasında;
Mahkememizce Davalı Ahmet Ciğer ve Hatice Ağcakala'ya adresinize duruşma gününü bildirir davetiye çıkarılmış olup, adresinizden ayrıldığınız gerekçesiyle tebligat yapılamamıştır. Adres araştırmasından da bir netice alınamadığından Bilirkişi Raporları, dava dilekçesi ve duruşma gününün ilanen tebliğine karar verilmiştir.
Bilirkişi raporunda mahkememizin 2023/49 esas sayılı dosyası ile kamulaştırma bedel tespiti ve tescili nedeni ile dava konusu Kahramanmaraş Onikişubat ilçesi Serintepe mahallesi 1899 ada 1 nolu taşınmazda. Dava konusu yer tapuda 6120.00 m2 yüzölçümünde okul yeri olarak kayıtlı olduğunu. Bu yerin 14.06.1988 tarih ve 2153 yevmiye ile tapuya tescil edilen 3 sıra nolu imar uygulaması sonrasında oluşan imar parseli olduğu. Dava konusu taşınmazda değer tespitinin yapıldığı görüldü.
Bilirkişi raporuna HMK 281. maddesi gereğince tebliğ tarihinden itibaren iki hafta içinde itiraz etmediğiniz taktirde bilirkişi raporuna itiraz etme hakkından vazgeçmiş sayılacağınız ihtar ve tebliğ olunur. Bilirkişi raporu ve duruşma tarihi 17/09/2025 günü saat: 11:00'da bildirir davetiye yerine geçmek üzere İLANEN İHTAR OLUNUR. İş bu ilanın ilan tarihinden itibaren 7 gün sonra bilirkişi raporunun tebliğ edilmiş sayılacağı ilanen tebliğ olunur.

Kaynak: HABER MERKEZİ