Afşin İşitme Engelliler Spor Kulübü 2022-2023 Sezonu İşitme Engelliler Süper Lig müsabakalarına katılmayacağını açıkladı.

2022-2023 sezonunun ilk ve ikinci yarısında oynanacak olan karşılaşmaların hangi tarihlerde oynanacağını belirleyecek olan İşitme Engelliler Süper Liginin kura çekilişi gerçekleştirildi.

İşitme Engelliler Futbol Süper Ligi C Grubunda 8 takımın mücadele edeceği müsabakalara katılmama kararı alan Afşin İşitme Engelliler Spor Kulübü, Türkiye İşitme Engelliler Spor Federasyonuna dilekçeyle kararını bildirdi.

Afşin temsilcimiz geçtiğimiz sezon 1. Ligde şampiyonluğu elde etmiş ve oynan play-off maçlarıyla başarılı bir sezonu Süper Lige çıkarak taçlandırmıştı.

İl Sahip Çıkmadı

İkinci defa yükseldikleri Süper Lig’de bu defa başlamadan tutunmayı başaramayan Afşin İşitme Engelliler Spor Kulübüne destek yetersiz oldu.

Süper Lig’de Afşin’in yanı sıra Kahramanmaraş’ı da temsil etme fırsatı yakalayan Afşin İşitme Engelliler Spor Kulübü oynanacak dış maçlar nedeniyle ve oyuncu eksikliği nedeniyle ligden çekilme kararı aldı.

Afşin Belediyesinin desteklediği sessiz futbolculara Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ve Kahramanmaraş Valiliğinden gerekli destek gelmedi.

Büyükşehir takımlarına karşı mücadele edecek Afşinli temsilcilerimiz takımı güçlendirmek adına gerekli transferleri yapamadı. Bunla birlikte il dışında oynanacak deplasman maçlarında da ulaşım konusunda pürüzlerle karşılaşan Kahramanmaraş, Afşin temsilcimiz çareyi ligden çekilmekte buldu.

Afşin İşitme Engelliler Spor Kulübü Ligde kalsaydı rakipleri şu şekilde olacaktı!

Editör: Haber Merkezi