PTT 1. Lig takımlarından Kahramanmaraşspor’da, Besim Durmuş’tan boşalan teknik direktörlük görevine Yılmaz Özlem getirildi.
Özlem, Kahramanmaraşspor tesislerinde Kulüp Başkanı Ferudun Kolat’ın da katıldığı törende, kendini kırmızı-beyazlı kulübe bağlayan sözleşmeyi imzaladı. Törende konuşan başkan Kolat, görevinden istifa eden Besim Durmuş’a bugüne kadar yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür etti. Yeni teknik direktör Yılmaz Özlem’le de uzun yıllardır süren dostluğunun bulunduğunu, geçmişte onu takımın başına geçirmek için girişimlerde bulunduğunu kaydeden Kolot, şöyle konuştu:
“Ben bu kulübün başına ilk geldiğim zaman Yılmaz Hoca’yı çağırmıştım. Hocam 38 yaşındaydı ve ‘ben her zaman hoca olabilirim ama 1-2 yıl daha futbol oynamak istiyorum’ demişti. Biz de müsaade ettik. Daha sonra bir kez daha davet ettik. Karakterli bir insan ve bulunduğu kulübe söz verdiğini ve ayrılamayacağını söyledi. ‘Ama inşallah gün gelir bir gün beraber oluruz’ sözünü vermişti. O gün bugünmüş. Hocamıza kulübümüze ‘hoş geldin’ diyor, başarılar diliyorum.”
Kahramanmaraşspor’da zor bir dönemde görev aldığını ifade eden Özlem ise başarıyı yakalamak için ne gerekiyorsa yapacaklarını belirtti. Futbol hayatı boyunca edindiği tecrübeleri futbolcularla paylaşıp, galibiyetler elde etmek istediğini dile getiren Özlem, “Bir an önce bu olumsuz ortamdan iyi günlere gitmek istiyoruz. Hedefimiz ilk etapta ilk 10 içerisine girmek. Daha sonraki zamanlarda ilk 5’i kovalamak. Tabi ki hedefimiz çıkmak. Her takım gibi biz de şampiyon olmak istiyoruz. Çünkü 2 yıldan bu yana başkanım ve buradaki hocalar, futbolcular bu şansı yakalamışlar ve şampiyon olmuşlar. Bu yıl da daha tecrübeli futbolcularda ilave edildi. İyi olmak için herkes elinden gelenin fazlasını yapmak zorunda” diye konuştu.
Kırmızı-beyazlı ekibi hem hücumda hem de savunma da iyi futbol oynayan, takım oyununu sahaya yansıtan bir ekip haline getirmeyi amaçladığını vurgulayan Özlem, yarın oynanacak Orduspor maçını kazanarak, ilk maçında 3 puanla tanışmayı istediğini işaret etti. Özlem, sözlerini şöyle tamamladı:
“Biz takım oyunu oynamak istiyoruz. Hem hücumda, hem defansta hep birlikte hareket etmek istiyoruz. Amacımız bu. Böyle yaptığınız zaman başarılı olursunuz. Aksi takdirde kopuk kopuk oynadığınızda PTT 1. Lig’desiniz ve cezasını çok çabuk kesebiliyorlar. Onun için takım oyununu benimsemek lazım. Bazı maçlarda hücum oynarsın, bazı maçlarda defans yaparsın o zamana göre değişiyor. Bütün maçlar zor, Orduspor maçı ilk maçımız olacak. Bu maçta kesinlikle 3 puanla tanışmak istiyoruz.”
Futbol Şube Sorumlusu Fatih Mehmet Ceyhan ve Kulüp Müdürü Numan Polat’ın da katıldığı törende, Özlem’in yardımcılığına ise Taner Öcal’ın getirildiği bildirildi.
Editör: Haber Merkezi