Kahramanmaraşspor'da, kendi evinde aldığı 4-1’lik Karşıyaka mağlubiyetinin ardından ligde kalma umutları azaldı.
Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Kahramanmaraşspor Teknik Direktörü Orhan Şerit, maça 3 puan parolasıyla çıktıklarını belirterek, "Bizden daha iyi bir Karşıyaka takımıyla karşılaştık. Rakibimiz özellikle gol pozisyonlarında çok becerikli oldu. Biz özellikle ilk yarı pozisyon üretemedik. Ancak ikinci yarı eksik kalmamıza rağmen oyuncularımın dişe diş bir mücadele ortaya koyduklarını düşünüyorum. Bu arada 1 gol bulabildik. Ama karşılaşmanın sonunda yediğimiz golle maçı kaybettik. Bu maça genel olarak baktığımız zaman, rakip bizden daha üstün bir oyun ortaya koydu. Kendilerini tebrik ediyoruz" dedi.
Basın mensuplarının istifa edip etmeyeceği yönündeki soruları üzerine Şerit, "Kulübün ihtiyaçları benim istifamla ilgili değil. Çok daha önemli problemleri var. Ben buraya gelen beşinci insanım. Taraftarımızın da bunu bilmesi lazım. Benim ayrılmam hangi sorunu çözecek" cevabını verdi.
Kahramanmaraşsporlu futbolcu Veli Torun da, "Biz takım olarak bu maçı alacağımıza inanıyorduk ama işler kötü gidiyor. Ligin sonuna kadar elimizden gelen mücadeleyi yapacağız. En iyi şekilde bitirmeye çalışacağız" diye konuştu.
Futbolculardan Sinan Turan ise sezon sonuna kadar ellerinden gelen mücadeleyi ortaya koyacaklarını vurgulayarak, "Bu ligde var olma savaşı veriyoruz. Alabildiğimiz kadar puan alacağız. Düşersek de açıkçası onurumuzla düşeceğiz. Yapabileceklerimizin en iyisini yapıp, artık alın yazısı mı diyelim, kaderimiz mi diyelim ne yazıldıysa onu lig sonunda göreceğiz" şeklinde konuştu.
KARŞIYAKA CEPHESİ
Karşıyaka Teknik Direktörü Mustafa Ati Göksu, deplasmandan 3 puanla dönmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek, "Kulüp olarak kenetlenmeyi başardık. Bugün bütün futbolcu kardeşlerimi üstün mücadelelerinden dolayı tebrik ediyorum. Manisa maçından sonra da söylemiştim. Biz bir ekip olduk. Ekip olunca da yönetici, futbolcu, taraftar hep beraber yukarıya doğru puan cetvelinde tırmanıyoruz. Futbolcu kardeşlerim söz vermişlerdi. Bundan sonra da öyle zannediyorum ki bu grafiği daha yukarı çıkartacaklar. Önümüzdeki İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçını düşünüyoruz. Kahramanmaraş takımına da bundan sonraki müsabakalarında başarılar diliyorum" dedi.
Karşıyakalı futbolcu Onur Kıntaş ise play-off mücadelesini sürdürdüklerini hatırlatarak, "Bizim amacımız play-off'u zorlamaktı. Hocamız geldiğinden beri bize bunu aşılamaya gayret ediyordu. Önemli bir maçtı, 3 puanı aldık. Mutluyuz. Buraya kadar gelip bizi destekleyen taraftarlarımıza da çok teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı.
Editör: Haber Merkezi