PTT 1.Lig takımlarından Kahramanmaraşspor'da teknik direktör Besim Durmuş, yeni transferler Oseni ve İzu'nun peşinatlarını alamadıkları gerekçesiyle idmana çıkmadıklarını söyledi.
Durmuş, düzenlediği basın toplantısıyla takımdaki son durum hakkında bilgiler verdi. Milli maçlar nedeniyle verilen arayı en iyi şekilde değerlendirmeye çalıştıklarını dile getiren Durmuş, bu süreçte Gaziantepspor'la yapılan hazırlık maçının da kendileri açısından verimli geçtiğini ifade etti.
Bu maçta yeni transferler Oseni ve İzu'nun da durumunu gördüklerini kaydeden Durmuş, her iki futbolcunun da takıma ciddi katkı yapabilecek kapasitede olduklarını belirtti. Bu olumlu gelişmeye rağmen peşinatlarını alamayan futbolcuların antrenmana çıkmadığını vurgulayan Durmuş, kentin takıma sahip çıkması gerektiğini işaret etti.
Bu problemlerin aşılması halinde ümit veren bir Kahramanmaraşspor'un geleceğini söyleyen Durmuş, şöyle konuştu:
"Takım olma noktasında, beklentiye cevap verme noktasında sıkıntılarımız var. Yani düşünün dört gözle beklediğimiz, içerideki futbolcularımızı da daha güven vereceklerini düşündüğümüz elimizdeki çok önemli 2 futbolcunun antrenmana çıkmadıklarını görüyoruz. Bu bizim için bir handikap ve buna bir çözüm bulmamız gerekiyor. Yani ben şunu söylemek istiyorum. Biz oyuncu grubu olarak PTT 1. Lig'e çıkmışız ama kulüp olarak bir altta duruyoruz hala. Bu beklentiye cevap veremiyoruz. Bu bizim enerjimizi bölüyor. Ben 2-3 gün antrenmana çıkmamış oyuncuları nasıl maç kadrosuna alırım. Bu problemlerin çözülmesi lazım. Çünkü Adana maçı, hem camiamız açısından hem de takıma güven gelme açısından final maçı gibi duruyor. Elimizde de bize katma değer katacak futbolcular var ama maalesef ekonomik problem yüzünden bunları değerlendiremiyoruz. Bu noktada bütün yük bizim üzerimize kalmış. Bizim çok büyük beklentilerimiz yok ama bu yükü sadece biz kaldıramayız ve paylaşılması gerekiyor."
Durmuş, bu problemleri aşarak, 10 gün içerisinde oynayacakları Adanaspor, Mersin İdmanyurdu ve Orduspor maçlarında başarılı sonuçlar alarak yükselişe geçmek istediklerini sözlerine ekledi.
Daha sonra basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Kahramanmaraşspor Futbol Şube Sorumlusu Fatih Mehmet Ceyhan, futbolculara ödemek için 100 bin Dolar'a ihtiyaç duyulduğunu kaydetti. Yönetim olarak üzerlerine düşeni yapmaya çalıştıklarını dile getiren Ceyhan, forma sponsorluğu konusunda yaşanan problem dolayısıyla ödemeyi gerçekleştiremediklerini ifade etti.
İşadamlarına da seslenen Ceyhan, PTT 1. Lig'de mücadele eden Kahramanmaraşspor için herkesin taşın altına eline sokması gerektiğini belirterek, "Çok büyük markalarımız var ancak kulübe destek noktasında bu büyüklüğü göremiyoruz. Meşakkatli yollardan geçerek bu noktalara geldik, burada kalıcı olmak için herkesin takımına sahip çıkması gerekiyor" diye konuştu.
Editör: Haber Merkezi