Kahramanmaraşspor Teknik Direktörü Yılmaz Özlem, TKİ Tavşanlı Linyitspor maçında alınan galibiyetin ardından, “Bu bir başlangıçtı. Merdivenin basamaklarını teker teker çıkmak istiyoruz” dedi.
Özlem, futbolcular Zafer Özden ve Adem Aydın’la birlikte düzenlediği basın toplantısında 90 dakikanın değerlendirmesini yaptı. Karşılaşmada futbolcularının yürekten mücadele ederek, haklı bir galibiyet aldığını ifade eden Özlem, “Kazanmak zorundaydık, kazandık. Çarşamba’da bir maçımız var. Artık bu maçı unutup, o maça konsantre olmamız lazım. Yavaş yavaş basamakları çıkmak istiyoruz. Bu bir başlangıçtı. Merdivenin basamaklarını teker teker çıkmak istiyoruz. Çok fazla da skoru abartmak istemiyorum. 1-0 olsun, bizim olsun. 3 puanı hanemize yazdırabildiysek ne mutlu bize. Dediğim gibi Çarşamba günü önemli bir maç var, yine hafta sonu önemli bir maç var. Bu konuyu kapatıp o maçlara konsantre olmamız lazım” diye konuştu.
Futbolculardan Zafer Özden ise ligde ilk kez 3 puanla tanışmanın sevincini yaşadıklarını belirterek, "Haftalardır kazanamıyorduk. Onun verdiği bir stres vardı üzerimizde. Hani bir dövüşü düşünün her hafta dayak yiyorsunuz ve toparlanamıyorsunuz. O psikolojiden şu anda kurtulduk. 2 günde olsa bunun sevincini yaşamak istiyoruz. Bundan sonra artık çıkışa geçip, daha üst sıralara yerleşmek istiyoruz. Bunu yapacak gücümüz var. Ama psikolojik olarak rahat değildik. Maraş’ta yüzümüz yerdeydi, alnımız yerdeydi. Ama bundan sonra alnımızda yukarıda, yüzümüzde ak. Daha üst sıralara yükseleceğimize eminim. Arkadaşlarımı kutluyorum” ifadelerini kullandı.
Tavşanlı maçını dirilme maçı olarak gördüklerini söyleyen Adem Aydın ise, “Takım olarak tek yürek olarak sahadaydık. Artık önümüzdeki maçlara bakacağız. Fethiye maçına en iyi şekilde hazırlanacağız ve 3 puanla Maraş’a döneceğiz” dedi.
TKİ TAVŞANLI LİNYİTSPOR CEPHESİ
TKİ Tavşanlı Linyitspor Teknik Direktörü Ümit Erol Tok ise karşılaşmanın ilk 25 dakikasında yedikleri gollerle konsantrelerini kaybettiklerini dile getirerek, "Genç arkadaşlarımın hataları, panikleri nedeniyle durumun bir anda 3-0’a gelmesi psikolojik olarak bir etkendi. Ama buna bağlamamak lazım. Takım olarak iyi değildik sahada. Ne galibiyeti, ne beraberliği hak etmedik. Maraş daha istekliydi, daha canlıydı ve maçı 4-1 alarak kazanmayı hak ettiler. Onları tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.
Futbolculardan Soner Özdemir’de karşılaşmaya iyi başlamadıklarını kaydederek, “Bireysel hatalardan dolayı golleri yedik. Demoralize olduk. Maçın genelinde de iyi oyun sergileyemedik. Kaçırdığımız gollerde vardı. Bu golleri atabilseydik daha farklı olabilirdi. Yenildiğimiz için üzgünüz” diye konuştu.
Alaattin Batuhan Tur’da kaybettikleri için üzgün olduklarını belirterek, gelecek maçlara bakacaklarını söyledi.
Editör: Haber Merkezi