Kahramanmaraş 24. Karakucak Güreş Festivali sona erdi.
Kahramanmaraş Belediyesi tarafından Batıpark Güreş Sahasında düzenlenen festivalde başpehlivanlık için Halil Hopur ile Enes Bandırma karşılaştı.
Güreş esnasında Halil Hopur, başından yaralandı. Hopur'un başının kanaması üzerine hakemler güreşi durdurdu. Hopur, sağlık ekiplerinin müdahalesinin ardından hastaneye kaldırıldı. Hopur'un hastaneye kaldırılması nedeniyle hakemler, 2-1 önde olan güreşçi Bandırma'nın maçı kazandığına karar verdi. Enes Bandırma, "başpehlivan" ilan edildi.
Başpehlivanlık güreşinin tamamlanmasının ardından müsabakalarda dereceye girenler ve antrenörleri altınla ödüllendirildi. Başpehlivan Bandırma'ya ödülü Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz tarafından verildi. Hopur'un yerine ödülü arkadaşı Halil Erdine aldı.
Kahramanmaraş 24. Karakucak Güreş Festivalinde sporcular, yıldızlar ve büyükler kategorilerinde 17 sıklette mücadele etti.
Güreşleri AK Parti Kahramanmaraş milletvekileri Mehmet Sağlam ve Sıtkı Güvenç, Suudi Arabistan Güreş Federasyonu Başkan Yardımcısı Ebu Samir Salih El Zahiani, Türkiye Güreş Federasyonu Karakucak Kurul Başkanı Mahmut Akguş, dünya ve olimpiyat şampiyonu güreşçi Harun Doğan da izledi.
Editör: Haber Merkezi