Polonya'da düzenlenen Dünya Güreş Şampiyonası'nda Göksunlu hemşerimiz Burhan Akbudak, Gürcü rakibi Lasha Gobadze'yi finalde 2-1 yenerek şampiyon oldu.

Polonya'da düzenlenen U23 Dünya Güreş Şampiyonası'nda grekoromen stil yapılan final müsabakalarıyla sona ererken 80 kiloda Burhan Akbudak Gürcü rakibi Lasha Gobadze'yi finalde 2-1 yenerek şampiyon oldu. Türkiye toplam 4 madalya ile takım sıralamasında Gürcistan ve Rusya'nın ardından Dünya üçüncüsü oldu.

İlk turda Mahdi Asgar Ebrahimi (IRI) ile karşılaşan milli güreşçi Burhan Akbudak rakibini 4-1 yenerek ikinci tura yükseldi. İkinci turda rakip Belarustan Stanislau Shafarenke oldu. Maçın başından sonuna kadar üstün bir oyun ortaya koyan Burhan rakibini 7-1 yenerek yarı finale yükseldi. Yarı finalde Bulgar rakibi Rosian Ognyanov ile karşılaşan Burhan Akbudak nefesleri kesen maçı 1-1 tamamladı ve puan averajıyla adını finale yazdırmayı başardı. Akbudak finalde Gürcistan'dan Lasha Gobadze ile karşı karşıya geldi. Oldukça çekişmeli geçen karşılaşmada milli oyuncu rakibi karşısında 2-1 galip geldi ve şampiyonadaki ikinci altın madalyayı kazandı.

Editör: Haber Merkezi