Afşin Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı’nın Sosyal Destek Programı tarafından desteklenmeye değer bulunan “ Sokakta Kaybolma Sporla Hayata Tutun” isimli proje hayata geçirildi.
Afşin Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü, 5 branşta kurs açıldı. 150 sporcuda bu açılan kurstan yararlanmaya başladı. Ayrıca Afşin Kapalı Spor Salonunda fitnes ve sauna salonları oluşturuldu. Bu projeyle müdürlük, sokaktaki gençleri sporla buluşturmayı hedefliyor.
Proje hakkında bilgi veren Afşin Kaymakamı Fatih Aksoy, “2013 yılında Afşin Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü 5 projeyi DOGAKA’ya sundu ve bunlardan bir tanesi kabul edildi. Sokakta Kaybolma Sporla Hayata Tutun Projesi kabul edildi. Bu proje yaklaşık 3-5 aydır ilçemizde uygulanıyor, 112 bin TL’lik bir proje. Bu projeyle Afşin için gerçekten bir ihtiyacı giderdiğini düşünüyorum. Ayrıca güzel bir fitnes salonuna kavuştu ilçemiz. Bu projede emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. bu sosyal tesisimizden herkes yararlanabilir. Afşin’imizin burayı değerlendirmesi gerekiyor, çocuklarımızın sporla tanışmasını sağlamayız, çocuklarımızın sokaklarda kaybolmasını önlemeliyiz.” dedi.
Proje koordinatörü Ünsalan Arslan ise, Afşin’de 150 sporcunun bu projeden faydalanacağını belirtti. Arslan, “Bu Projenin amacı Afşin’imizdeki çocuklarımıza sporu sevdirmek ve çocuklarımıza kötü alışkanlıklardan uzak tutmaktır, bu amaçla SODES'e başvurduk. Sokakta Kaybolma Sporla Hayata Tutun projemiz kabul oldu. Projemiz kapsamında 5 branşta kurs açılmıştır. Kurslarımız güreş, wushu, atletizm, badminton ve halkoyunlarıdır. Açılan her Kursumuzda 30 sporcu bulunmaktadır. Toplam sayımız 150 sporcudur. Proje kapsamında sporcularımıza eşofman takımı, tişört, ayakkabı ve her branşa ait antrenman malzemeleri verilmiştir. Bu proje sayesinde ilçemize bir fitnes salonu kazandırılmıştır ayrıca spor salonumuzun gerekli olan tadilatları yapılmıştır” şeklinde konuştu.
 
Editör: Haber Merkezi