Afşin’de  42. düzenlenen Karakucak Güreş Festivalinde, güreş tarihinde ender rastlanabilecek bir olay meydana geldi. Başpehlivanlık için güreşen Rüştü Atalay, müsabaka esnasında rakibini karıştırıp diğer takım güreşçisini tuş etti.

Bu yıl 42’incisi düzenlenen festival, Ergün Ertekin Spor Sahasında yapıldı. Katılımın büyük olduğu festivale Türkiye’nin çeşitli kentlerinden 470 güreşçi katıldı. Kıran kırana müsabakaların yaşandığı festivalde, güreş tarihinde eşine ender rastlanabilecek bir de olay meydana geldi.
Eşleştirmelerin yapılması ve güreşlerin gerçekleşmesinin ardından güreşçiler bu kez başpehlivanlık için er meydanına çıktı. Sivas bölgesinden festivale katılan Rüştü Atalay ve Salih Tolu hakem Adil Basut, Enes Bandırma ve Zeyit Tolu ise hakem Sefa Özgül’ün idaresinde güreşmeye başladı.
Müsabakanın heyecanıyla güreşçiler birbirlerine yaklaşırken, Atalay’ın hamlesiyle rakibi Salih Tolu diğer güreşçilerin bulunduğu bölüme geçti. Bu sırada rakibini karıştıran Atalay’da diğer müsabakada güreşen Enes Bandırma’yı yıkarak kazandığını zannetti.
Hakemler ve seyircilerin şaşkın bakışları arasında sevinmeye başlayan Atalay, gerçeği fark ettiğinde ise şaşkınlığını gizleyemedi. Bu arada Atalay’ın rakibi Salih Tolu’nun, Bandırma’nın rakibi Zeyit Tolu’nun amcası olduğu öğrenildi.
Daha sonra devam eden müsabakalar sonunda Atalay rakibini yendi ancak bir sonraki güreşinde mağlup olarak elendi. Atalay tarafından kazaen yıkılan Enes Bandırma ise tüm rakiplerini geride bırakarak başpehlivan oldu.
Müsabaka esnasında yaşadıklarını anlatan Atalay, “Müsabakalar esnasında adrenalinimiz yüksek oluyor. Rakibimle mücadele ederken diğer rakibin pehlivanını yıkmışım. ‘Erken bitti tuş ettim diye düşündüm’ ve sevinmeye başladım. Oysa diğer rakiplerin güreşçisini yıkmışım” diye konuştu.
Maçı yöneten hakem Adil Basut ise, “Güreş sahalarında yaşanan pek nadir olaylardan birini yaşadık ve başpehlivanlık için yarışan iki ciften biri rakibi karıştırdı ve diğer rakibin güreşçisini yıktı. Bir anda sevinmeye başlayınca şaşırdık ama olayı anlayınca kendisi de güldü” dedi.
Editör: Haber Merkezi