Güvenlik araştırmacıları, 26 milyar kişisel verinin sızdırıldığını belirledi. Çahmutoğlu, siber suçluların bu verileri kullanarak hesapları ele geçirebileceğini ve dolandırıcılık gibi suçlardan mağduriyet yaşanabileceğini vurguladı.

Veri sızıntısının nasıl gerçekleştiği hakkında henüz net bir bilgi olmamakla birlikte, uzmanlar olayın tek aşamalı olmadığını, sızıntıların birkaç kez yaşandığını ve daha sonra hepsinin derlenmiş halde kaydedildiğini belirtiyor.

Bu durum, veri komisyoncusu olarak adlandırılan kişilerin verileri satmak amacıyla biriktirmiş olabileceği ihtimalini ortaya koyuyor.

Çahmutoğlu, kullanıcıları etkilenip etkilenmediğini kontrol etmek adına hizmet veren sitelerin bulunduğuna dikkat çekti.

Ancak sızıntının ne zaman gerçekleştiği konusunda net bir tarih olmamakla birlikte, içerdiği verilerin güncel olduğunu ifade etti.

Özellikle LinkedIn, X (Twitter) ve Telegram gibi popüler uygulamaların verilerinin ihlal edildiğini belirten Çahmutoğlu, kullanıcılara sosyal medya hesaplarındaki ve mesajlaşma uygulamalarındaki parolalarını değiştirmeleri konusunda uyarıda bulundu.

Kaynak: AA