İstanbul’da beklenen kar yağışı ve soğuk hava nedeniyle okullar tatil edildi. İstanbul Valiliği tarafından yapılan resmi açıklamada, öğrencilerin ve vatandaşların güvenliği göz önünde bulundurularak il genelinde eğitime 1 gün ara verildiği bildirildi.
Valilik açıklamasında, Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden alınan veriler doğrultusunda kar yağışı, buzlanma ve ulaşımda yaşanabilecek olumsuzlukların kararın alınmasında etkili olduğu ifade edildi. Tatil kararı; resmi ve özel tüm ilk ve orta dereceli okullar ile liseleri kapsıyor.
Ayrıca kamu kurumlarında görev yapan engelli, hamile ve kronik rahatsızlığı bulunan personelin de idari izinli sayılacağı duyuruldu.
Yetkililer, vatandaşları zorunlu olmadıkça trafiğe çıkmamaları ve resmi kurumların uyarılarını takip etmeleri konusunda uyardı.




