Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörlüğünden:
ÖĞRETİM ÜYESİ ALIM İLANI

1- Üniversitemiz akademik birimlerine, 2547 Sayılı Kanun ve 12/06/2018 tarihli Resmî Gazete‘de yayımlanan Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliği’nin ilgili maddeleri ile Üniversitemizin Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönergesi esasları uyarınca, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48. maddesinde belirtilen şartları sağlamış olmak koşuluyla, aşağıda bölüm ve anabilim dalı itibariyle ünvanları belirtilen öğretim üyeleri alınacaktır.
2- Profesör kadroları ile Doçent Kadroları daimi statüde olmaktadır.
3- Başvuruda bulunacak adaylar, ilanın Resmi Gazetede yayımlandığı tarihten itibaren 16 (onaltı) gün içerisinde (Son Başvuru Tarihi: 10.06.2025) Akademik Personel Başvuru Giriş Ekranından https://ubys.sivas.edu.tr/HRM/AkademikBasvuru/PersonelBasvuru/Giris çevrimiçi başvuru yoluyla müracaat edecektir. Şahsen veya posta yoluyla yapılan müracaatlar kabul edilemeyecektir.
4- Başvuruda bulunacak adaylar web sayfasında yer alan “Öğretim Üyesi/Elemanı Kadrolarına Elektronik Başvuru Kılavuzu’nda yer alan açıklamalara dikkat etmelidir.
5- Başvuruda istenilen belgeler Üniversitemiz web sayfasında https://www.sivas.edu.tr yer alan “Öğretim Üyesi/Elemanı Kadrolarına Elektronik Başvuru Kılavuzu’ndan temin edilebilir.
6- Başvuruda bulunacak adaylar Başvuru Formunda istenen belgeleri sisteme yüklemek zorundadır. Eksik belge ile yapılan başvurulardan Kurumumuz sorumlu değildir.
7- Profesör unvanı olanlar, Doçent ve Doktor Öğretim Üyesi kadrolarına, Doçent unvanı olanlar da Doktor Öğretim Üyesi kadrolarına başvuru yapamazlar.
8- Doçent kadrolarına müracaat eden adayların “Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Akademik Atanma ve Yükseltilme Kriterleri uyarınca Üniversitelerarası Kurul tarafından oluşturulacak Jürilerce yapılacak olan Doçentlik sözlü sınavından başarılı olmaları gerekmektedir.
9- Yurtdışında alınmış diplomaların onaylı suretleri ile atanmaya esas öğrenim düzeyine ait denklik belgelerinin alınmış olması şarttır.
10- Başvuruda bulanacak adayların ilan edilen tek bir kadro ilanına başvurmaları gerekmektedir. Birden fazla kadroya başvuru yapan adayların her iki başvurusu da değerlendirmeye alınmayacaktır.
11- İstenilen belgelerde gerçeğe aykırı beyanda bulunduğu tespit edilen aday/adayların başvuruları geçersiz sayılacak ve atamaları yapılmayacaktır. Başvuran aday/adayların koşullarının uygun olmadığının sonradan anlaşılması durumunda atamaları yapılmış olsa dahi iptal edilecek ve hiçbir hak talep edemeyeceklerdir.
12- İdare uygun gördüğü takdirde İlanın her aşamasını iptal edebilir.
13- Başvuruda bulanacak adaylardan istenen yabancı dil belgesi aksi belirtilmediği sürece İngilizcedir.
14- İlanda belirtilen koşulları taşımayan ve başvuru süreci içinde yapılmayan müracaatlar dikkate alınmayacaktır.

15- İhtiyaç duyulması halinde; adayları ilgilendiren başvuru ve atama süreci ile ilgili tüm bilgilendirmeler Üniversitemiz web sayfasından https://www.sivas.edu.tr yapılacak olup, ayrıca yazılı bildirim yapılmayacaktır.
16- Başvuru adresi: Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörlüğü Gültepe Mah. Mecnun Otyakmaz Cad. No: 1, 58010 Merkez- SİVAS

NOT: İlanımıza https://www.sivas.edu.tr web sitesi Duyurular kısmından ulaşılabilir. SBTÜ Öğretim Üyesi Kadrolarına Başvuru Formu’na ve SBTÜ Öğretim Üyesi Kadrolarına Yükseltilme ve Atanma Yönergesi’ne https://www.sivas.edu.tr web sitesi Duyurular kısmından ulaşılabilir.
(*) İngilizce dilinden “Yükseköğretim Kurumlarında Yabancı Dil Öğretimi ve Yabancı Dille Öğretim Yapılmasında Uyulacak Esaslara İlişkin Yönetmelik” in 8. Maddesinin 7. Fıkrasında belirlenen şartlardan birini taşıyor olmak.

İLAN EDİLEN KADROLARA AİT BİLGİLER:

İLAN
SIRA NO
BİRİMİ BÖLÜMÜ ANABİLİM
DALI/ANASANAT DALI/PROGRAM
KADRO ÜNVANI KADRO DERECE ADET İLAN ŞARTLARI
1 Mühendislik ve Doğa
Bilimleri Fakültesi
Elektrik-Elektronik
Mühendisliği
Devreler ve Sistemler Profesör (*) 1 1 Lisans ve Doktora derecelerini Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği, Elektronik Mühendisliği, Elektrik Mühendisliği veya Elektrik-Elektronik Mühendisliği alanlarının birinden almış olmak. Elektrik- Elektronik Mühendisliği bilim alanında Doçent ünvanına sahip olmak. Devreler ve Sistemler ana bilim dalında akademik çalışmalar yapmış olmak.
2 Mühendislik ve Doğa
Bilimleri Fakültesi
Elektrik-Elektronik
Mühendisliği
Elektromanyetik Alanlar
ve Mikrodalga Tekniği
Profesör (*) 1 1 Lisans ve Doktora derecelerini Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği, Elektronik Mühendisliği, Elektrik Mühendisliği veya Elektrik-Elektronik Mühendisliği alanlarının birinden almış olmak. Elektrik- Elektronik Mühendisliği bilim alanında Doçent ünvanına sahip olmak. Nümerik elektromanyetik analiz ve anten tasarımı üzerine akademik çalışmalar yapmış olmak.
3 Mühendislik ve Doğa
Bilimleri Fakültesi
Metalurji ve Malzeme
Mühendisliği
Metalurji ve Malzeme
Mühendisliği
Profesör (*) 1 1 Lisans, Yüksek Lisans ve Doktora derecelerini Metalurji ve Malzeme Mühendisliği alanından, Doçentliğini Malzeme ve Metalurji Mühendisliği bilim alanından almış olmak. Üretim metalurjisi üzerine akademik çalışmalar yapmış olmak.
4 Havacılık ve Uzay
Bilimleri Fakültesi
Uçak Mühendisliği Kontrol Profesör (*) 1 1 Doçentliğini Uçak-Havacılık-Uzay Mühendisliği veya Mekatronik Mühendisliği bilim alanlarının birinden almış olmak. Uçuş dinamiği ve kontrol konularında uluslararası dergilerde yayınlar yapmış olmak.
5 Mühendislik ve Doğa
Bilimleri Fakültesi
Kimya Mühendisliği Kimya Mühendisliği Doçent (*) 1 1 Lisans, Yüksek Lisans, Doktora ve Doçentlik derecesini Kimya Mühendisliği alanında almış olmak. Hidrojen üretimi ile ilgili çalışmalar yapmış olmak.
6 Mühendislik ve Doğa
Bilimleri Fakültesi
Makine Mühendisliği Makine Teorisi ve
Dinamiği
Doçent (*) 1 1 Lisans, Yüksek Lisans, Doktora ve Doçentlik derecelerini Makine Mühendisliğinden almış olmak. Uyarlamalı kontrol ve süper iletkenlik alanında bilimsel çalışmalar yapmış olmak.
7 Mühendislik ve Doğa
Bilimleri Fakültesi
Metalurji ve Malzeme
Mühendisliği
Metalurji ve Malzeme
Mühendisliği
Doçent (*) 1 1 Doktora derecesini Malzeme Bilimi ve Mühendisliği ana bilim dalından, Doçentliğini Malzeme ve Metalurji Mühendisliği bilim alanından almış olmak. Seramiklerin mekanik özellikleri üzerine proje yürütmüş olmak ve uluslararası dergilerde yayınlar yapmış olmak.
8 Tarım Bilimleri ve
Teknoloji Fakültesi
Tarla Bitkileri Tarla Bitkileri Doçent 1 1 Toprak Bilimi ve Bitki Besleme alanında Doçentliğini almış olmak. Toprak etüt ve haritalama alanında bilimsel çalışmalar yapmış olmak.
9 Mühendislik ve Doğa
Bilimleri Fakültesi
Bilgisayar
Mühendisliği
Bilgisayar Bilimleri Doktor Öğretim Üyesi (*) 1 1 Bilgisayar Mühendisliği, Bilgisayar Bilimleri, Yazılım Mühendisliği, Bilgisayar ve Otomasyon Mühendisliği, Yapay Zeka Mühendisliği, Bilgisayar Ağları Mühendisliği bölümlerinin birinden lisans mezunu olmak veya bu bölümlerin birinde doktora yapmış olmak. Bilgisayar Mühendisliği alanı ile ilgili çalışmalar yapmış olmak.
10 Mühendislik ve Doğa
Bilimleri Fakültesi
Bilgisayar
Mühendisliği
Bilgisayar Donanımı Doktor Öğretim Üyesi (*) 1 1 Bilgisayar Mühendisliği, Bilgisayar ve Otomasyon Mühendisliği, Bilgisayar Ağları Mühendisliği, bölümlerinin birinden lisans mezunu olmak veya bu bölümlerin birinde doktora yapmış olmak. Bilgisayar Mühendisliği alanında çalışmalar yapmış olmak.
11 Mühendislik ve Doğa
Bilimleri Fakültesi
Bilgisayar
Mühendisliği
Bilgisayar Yazılımı Doktor Öğretim Üyesi (*) 1 1 Bilgisayar Mühendisliği, Bilgisayar Bilimleri, Yazılım Mühendisliği, Bilgisayar ve Otomasyon Mühendisliği, Yapay Zeka Mühendisliği bölümlerinin birinden lisans mezunu olmak veya bu bölümlerin birinde doktora yapmış olmak. Bilgisayar Mühendisliği alanı ile ilgili çalışmalar yapmış olmak.
12 Mühendislik ve Doğa
Bilimleri Fakültesi
Bilgisayar
Mühendisliği
Kontrol ve Bilgisayar Doktor Öğretim Üyesi (*) 1 1 Bilgisayar Mühendisliği, Bilgisayar ve Otomasyon Mühendisliği, Kontrol ve Otomasyon Mühendisliği bölümlerinin birinden lisans mezunu olmak veya bu bölümlerin birinde doktora yapmış olmak. Bilgisayar Mühendisliği alanında çalışmalar yapmış olmak.
13 Mühendislik ve Doğa
Bilimleri Fakültesi
Elektrik-Elektronik
Mühendisliği
Devreler ve Sistemler Doktor Öğretim Üyesi (*) 2 1 Lisans ve Doktora derecelerini Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği, Elektronik Mühendisliği, Elektrik Mühendisliği veya Elektrik-Elektronik Mühendisliği alanlarının birinden almış olmak. Devreler ve Sistemler ana bilim dalında akademik çalışmalara sahip olmak.
14 Mühendislik ve Doğa
Bilimleri Fakültesi
Elektrik-Elektronik
Mühendisliği
Elektrik Makineleri Doktor Öğretim Üyesi (*) 2 1 Lisans ve Doktora derecelerini Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği, Elektronik Mühendisliği, Elektrik Mühendisliği veya Elektrik-Elektronik Mühendisliği alanlarının birinden almış olmak. Elektrik Makineleri ana bilim dalında akademik çalışmalar
yapmış olmak.
15 Mühendislik ve Doğa
Bilimleri Fakültesi
Elektrik-Elektronik
Mühendisliği
Elektrik Tesisleri Doktor Öğretim Üyesi (*) 2 1 Lisans ve Doktora derecelerini Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği, Elektronik Mühendisliği, Elektrik Mühendisliği veya Elektrik-Elektronik Mühendisliği alanlarının birinden almış olmak. Elektrik Tesisleri ana bilim dalında akademik çalışmalar yapmış olmak.
16 Mühendislik ve Doğa
Bilimleri Fakültesi
Elektrik-Elektronik
Mühendisliği
Kontrol ve Kumanda Doktor Öğretim Üyesi (*) 2 1 Lisans ve Doktora derecelerini Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği, Elektronik Mühendisliği, Elektrik Mühendisliği veya Elektrik-Elektronik Mühendisliği alanlarının birinden almış olmak. Kontrol ve Kumanda ana bilim dalında akademik çalışmalar yapmış olmak.
17 Havacılık ve Uzay
Bilimleri Fakültesi
Uçak Mühendisliği Havacılık ve Uçak
Teknolojisi
Doktor Öğretim Üyesi (*) 2 1 Doktorasını Uçak Mühendisliği, Uzay Mühendisliği, Uçak ve Uzay Mühendisliği, Havacılık ve Uzay Mühendisliği, Mekatronik Mühendisliği, Makine Mühendisliği veya Uçak Gövde ve Motor Bakım Bölümlerinin birinden almış olmak. Aerodinamik, itki, aviyonik, uçak bakımı veya uçak motoru konularında bilimsel çalışmalar yapmış olmak.
18 Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Uçak Mühendisliği Kontrol Doktor Öğretim Üyesi (*) 1 1 Doktorasını Uçak Mühendisliği, Uzay Mühendisliği, Uçak ve Uzay Mühendisliği, Havacılık ve Uzay Mühendisliği, Havacılık Elektrik ve Elektroniği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Mekatronik Mühendisliği veya Makine Mühendisliği Bölümlerinin birinden almış olmak. Kontrol Teorisi konularında bilimsel çalışmalar yapmış olmak.
19 Havacılık ve Uzay
Bilimleri Fakültesi
Uzay Mühendisliği Uydu ve Uzay Bilimleri Doktor Öğretim Üyesi (*) 3 1 Doktorasını Uçak Mühendisliği, Uzay Mühendisliği, Uçak ve Uzay Mühendisliği, Havacılık ve Uzay Mühendisliği, Havacılık Elektrik ve Elektroniği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği, Mekatronik Mühendisliği, Fizik Mühendisliği veya Makine Mühendisliği Bölümlerinin birinden almış olmak. Havacılık ve Uzay Bilimleri konularında bilimsel çalışmalar yapmış olmak.
20 Havacılık ve Uzay
Bilimleri Fakültesi
Uzay Mühendisliği Uzay Teknolojileri Doktor Öğretim Üyesi (*) 3 1 Doktorasını Uçak Mühendisliği, Uzay Mühendisliği, Uçak ve Uzay Mühendisliği, Havacılık ve Uzay Mühendisliği, Havacılık Elektrik ve Elektroniği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği, Mekatronik Mühendisliği, Fizik Mühendisliği veya Makine Mühendisliği Bölümlerinin birinden almış olmak. Havacılık ve Uzay Bilimleri konularında bilimsel çalışmalar yapmış olmak.

Kaynak: Haber Merkezi