AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mevlüt Kurt, Ticaret Bakanı Ömer Bolat ile birlikte Bosna Hersek’in başkenti Saraybosna’da düzenlenen “Türkiye–Bosna Hersek Ekonomik İlişkilerinin Geliştirilmesi ve Sürdürülebilir Yeni Ufuklar Sempozyumu”na katıldı. İktisadi Araştırmalar Vakfı tarafından organize edilen sempozyumda iki ülke arasındaki ekonomik ilişkilerin geleceğine dair önemli başlıklar ele alındı.

Toplantıda, Türkiye ile Bosna Hersek arasındaki karşılıklı yatırım olanakları, ticaret hacminin artırılması, sürdürülebilir kalkınma hedefleri ve ekonomik iş birliğinin yeni alanlara taşınması konuları değerlendirildi. Türkiye ile Bosna Hersek arasında uzun yıllara dayanan dostluğun, ekonomik alanda da güçlenerek devam edeceği vurgulandı.
Milletvekili Mevlüt Kurt, iki ülke arasındaki köklü bağların ortak vizyon ve kararlılıkla geleceğe taşınacağına inandıklarını ifade ederek, sempozyumun yeni iş birliklerine zemin hazırlayacak önemli bir adım olduğunu belirtti.






