Samsung’un merakla beklenen One UI 8.5 güncellemesi, Galaxy S25 serisi için 9 Mayıs itibarıyla yayınlanabilir. Sızdırılan bilgilere göre yeni sürüm, sadece bir arayüz güncellemesi değil; yapay zeka destekli yeni araçlar ve cihazlar arası dosya paylaşımında dev bir yenilikle geliyor.


İlk Güncelleme Alacak Modeller

Sızan yazılım takvimine göre One UI 8.5 ilk olarak şu cihazlara gelecek:

  • Galaxy S25

  • Galaxy S25 Plus

  • Galaxy S25 Ultra

  • Galaxy S25 Edge

  • Galaxy Z Fold 7

  • Galaxy Z Flip 7

Özellikle Galaxy S25 Edge modelinin beta sürecine dahil edilmemiş olması, güncellemeyi doğrudan kararlı sürümle alacağı anlamına geliyor.


En Dikkat Çeken Yenilik: AirDrop Benzeri Sistem

One UI 8.5 ile birlikte Samsung, Quick Share altyapısını güçlendirerek Apple’ın AirDrop sistemine benzer bir paylaşım deneyimi sunmayı hedefliyor.

Bu sayede:

  • Android ve Apple cihazlar arasında daha kolay dosya transferi

  • Daha hızlı ve kesintisiz paylaşım

  • Platformlar arası uyumluluk artışı

kullanıcılara sunulacak.


Yapay Zeka Daha da Güçleniyor

Yeni sürümde Samsung’un yapay zeka entegrasyonu ciddi şekilde genişliyor:

  • Telefon içinde çalışan gelişmiş AI araçları

  • Kişisel verileri cihaz içinde işleyen güvenlik sistemi

  • Daha akıllı öneriler ve otomatik işlemler

Samsung’un “cihaz içi yapay zeka” stratejisi bu sürümle daha da belirgin hale geliyor.


S24 ve Eski Modeller de Unutulmadı

Samsung’un geniş yazılım desteği kapsamında Galaxy S24 serisi de One UI 8.5 güncellemesini S25’ten kısa süre sonra alacak.

Bu da şirketin Android tarafında Apple’a karşı yazılım güncelleme yarışını hızlandırdığını gösteriyor.


One UI 8.5, Samsung için sıradan bir güncelleme değil.
Yapay zeka, yeni paylaşım sistemi ve arayüz değişiklikleriyle Galaxy ekosisteminde büyük bir dönüşümün başlangıcı olabilir.

Muhabir: Fatma Doruk