Samsun’un Tekkeköy ilçesindeki Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan bir demir çelik fabrikasında sabaha karşı patlama meydana geldi. Kumanda odasında sistemi devreye almak isteyen iki işçi, henüz belirlenemeyen nedenle meydana gelen patlamada yaralandı.
Patlama vardiya başlangıcında meydana geldi
Olay, saat 05.30 sıralarında Tekkeköy Organize Sanayi Bölgesi’ndeki demir çelik fabrikasında yaşandı. Vardiyasına başlayan iki işçi, sistemi çalıştırmak amacıyla kumanda odasına girdi.
İşçilerin sistemi devreye almak istediği sırada henüz belirlenemeyen bir nedenle patlama meydana geldi. Patlamanın etkisiyle kumanda odasının camları ve kapıları kırılırken odada büyük çapta hasar oluştu.
2 işçi hastaneye kaldırıldı
Patlamada yaralanan iki işçi için fabrika çalışanları tarafından ihbarda bulunuldu. İhbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi.
Sağlık ekipleri, yaralılara olay yerinde ilk müdahaleyi yaptıktan sonra iki işçiyi ambulanslarla hastaneye götürdü. Yaralıların tedavilerinin sürdüğü öğrenildi.
Patlamanın nedeni araştırılıyor
Olayın ardından güvenlik güçleri fabrikada inceleme yaptı. Patlamanın nedeninin belirlenmesi için çalışma başlatılırken, olayla ilgili resmi soruşturma da sürdürülüyor.





