Sahra Çölü’nde Kurban Bayramı dönüşü yolculuk yapan bir grup, Nijer’deki ıssız bir bölgede büyük bir trajedi yaşadı. İçinde yaklaşık 100 kişinin bulunduğu kamyon, yolculuk sırasında arızalandı ve çölde mahsur kaldı.

Sürücünün yolunu kaybettiği ve aracın yeniden çalıştırılamadığı belirtilirken, yolcuların sınırlı su kaynaklarını kısa sürede tükettiği ve aşırı sıcaklar nedeniyle hayatta kalma şansını kaybettiği aktarıldı.

Yetkililer, 49 kişinin susuzluktan yaşamını yitirdiğini doğruladı. Hayatını kaybedenlerin çoğunun aracın çevresinde ve altında bulunduğu bildirildi.

İki yolcunun ise yaklaşık 50 kilometre yürüyerek bir su kaynağına ulaştığı, ardından yardım ekiplerine haber verdiği açıklandı.

Bölgeye sevk edilen ekipler, hayatını kaybedenleri toplu mezara defnederken, olayın yaşandığı alanın aşırı sıcaklık ve zorlu koşullar nedeniyle “hayatta kalmanın neredeyse imkânsız” olduğu ifade edildi.

Kaynak: Haber Merkezi