Afşin İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından, Özel Feyzan Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezindeki öğrencilere ağız ve diş sağlığı kontrolü yapıldı.

Afşin İlçe Sağlık Müdürlüğü Diş Hekimi Kübra Temel, Özel Feyzan Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezindeki özel öğrencilere ağız ve diş kontrollerinden önce ağız ve diş sağlığı konusunda bilgiler verdi.

Küçük yaştan itibaren ağız ve diş sağlığının önemi, bu konuda neler yapılması gerektiğini eğlenceli bir ortamda çocuklara anlatan Afşin İlçe Sağlık Müdürlüğü Diş Hekimi Kübra Temel, dişlerin ne işe yaradığı, dişlerde çürüklerin oluşmaması için neler yapılması gerektiği ve diş doktorlarının neler yaptığı konusunda öğrenci velilerine bilgilendirmelerde bulundu.

Temel, "Her yemekten sonra mutlaka dişlerinizi fırçalamamız gerekmektedir. Okula bulunduğunuz zamanlarda dişinizi fırçalayamazsanız eğer her yemekten sonra mutlaka ağzınızı mutlaka su ile çalkalayın. Eğer yiyecekler dişlerinizde kalır ise dişleriniz çürür ve yemek yerken zorlanırsınız. Bu yüzden mutlaka her yemekten sonra dişlerinizi fırçalamayı unutmayın. Ayrıca gün bol bol süt içip peynir yemelisiniz" dedi.

Diş Hekimi Kübra Temel, daha sonra ise tüm öğrencilerin ağız ve diş kontrollerini yaptıktan sonra özel öğrencilere diş fırçası hediye etti.

Editör: Haber Merkezi