Elbistan Sağlık Müdürlüğü, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Böbrek Hastaları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nce Organ Bağışı Haftası kapsamında düzenlenen yarışmada dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Dernek binasındaki törende, böbrek hastalığına ve organ bağışına dikkat çekmek amacıyla düzenlenen resim yarışmasında dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi.

Elbistan Kaymakamı Tuncay Akkoyun, yaptığı konuşmada, "Bu tür yarışmalar öğrencilerin gelişiminde ve sosyal sorumluluk sahibi birer birey olarak yetişmesinde önemli yer teşkil etmektedir. Sağlıklı nesil, sağlıklı toplum düsturu çerçevesinde bu bilinci öğrencilerimize kazandırmamız gerekiyor. Özellikle organ bağışı noktasında bu tür çalışmaların önemli olduğuna inanıyorum. Yarışmaya katılan öğrencilerimize, onları bu konuda yönlendiren öğretmenlerine ve ailelerine teşekkür ediyorum." 

Elbistan Cumhuriyet Başsavcısı Yunus Feryat Sorkut da Organ Bağışı Haftası kapsamında tüm organlarını bağışlayarak destek oldu.

Başsavcı Sorkut, hayat bekleyen insanları ve ailelerini unutmamak gerektiğini belirterek, organ bağışının yaygınlaşması gerektiğini vurguladı.

Böbrek Hastaları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Duran Sungur de böbrek hastalığına dikkat çekmek ve bu konuda duyarlılık oluşturmak amacıyla okullarda yarışma düzenlendiğini belirtti.

Sungur, "Yaptığımız etkinlikler vesilesiyle ilçemizde çok sayıda vatandaşımız organ bağışında bulundu. Bu tip yarışmalar düzenleyerek organ bağışı ve böbrek hastalığına dikkat çekmek istedik. Yarışmaya katılan tüm öğrencilerimize teşekkür ediyoruz." dedi.

Yapılan konuşmaların ardından dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi.

Editör: Haber Merkezi