Afşin Toplum Sağlığı Merkezi (TSM)tarafından 22 - 27 Kasım Ağız ve Diş Sağlığı Haftası sebebiyle öğrencilere yönelik eğitim düzenlendi.

Afşin TSM Diş Hekimi Kübra Temel tarafından verilen eğitimde; ağız ve diş sağlığı, beslenme, ağız bakımı ve diş fırçalama hakkında öğrenciler bilgilendirildi.

 Altunelma Çok Programlı Anadolu Lisesi, Tanır Çok Programlı Anadolu Lisesi, Çobanbeyli Çok Programlı Anadolu Lisesi ve Çobanbeyli Anaokulunda öğrencilerine ağız ve diş sağlığı konusunda bilgilendirmelerde bulunan Temel, diş sağlının öneminde farkındalık oluşturmayı amaçladıklarını belirtti.

Temel,  “22 - 27 Kasım Ağız ve Diş Sağlığı Haftası sebebiyle öğrencilere yönelik eğitimler düzenledik. Liselerimize ve anaokulumuza gittik. Elimizden geldiği kadar farkındalık oluşturmaya çalışıyoruz. Biliyorsunuz ki ağız ve diş sağlığı ülkemizin en önemli sağlık sorunlarından birisi. Araştırmalara göre nüfusun %86’sı diş fırçalamak ve doğru fırçalamak konusunda bilgi sahibi değil. Hâlbuki ağız sağlığı doğrudan sağlığı etkilemekte. Bu nedenle koruyucu uygulama daha çok önem kazanmalı. Bu konuda halkın bilinçlendirilmesi sağlanmalı ve farkındalık arttırıcı etkinlikler yapılmalıdır. Çocuklarımızın sağlıklı büyümeleri için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz. “açıklamasında bulundu.

Editör: Haber Merkezi