Kahramanmaraş Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından, Halk Sağlığı Haftası etkinlikleri kapsamında, obeziteyle mücadele için spor programı düzenlendi.
"Sağlıklı yaşam için hareket edelim" sloganıyla Muhsin Yazacıoğlu Parkında gerçekleştirilen etkinliğe katılan vatandaşlar, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nden gelen öğretmen eşliğinde aktiviteler gerçekleştirdi.
Halk Sağlığı Müdürü Ahmet Yener, hafta etkinlikleri kapsamında sağlıkla ilgili tüm konularda vatandaşları bilgilendirmek ve farkındalık oluşturmak için çalışmalar yaptıklarını belirterek, şöyle konuştu:
"Halkımızı bilinçlendirmek için çalışmalarımız devam ediyor. Halk sağlığının bu yıl ki teması 'sağlıklı yaşam için hareket edelim.' Bu konuda vatandaşlarımıza örnek olabilmek amacıyla da, Muhsin Yazıcıoğlu parkında halkımızla bir araya gelerek bu faaliyeti gerçekleştiriyoruz.. Bu noktada ben özellikle çocuk obezitesi üzerinde önemle durmak istiyorum. Çünkü küçük yaşta alınan kiloların ilerleyen yaşlarda verilmesi zor oluyor. O yüzden çocukluktan itibaren sağlıklı beslenmek çok önemli. Obeziteyle mücadele için vatandaşların ayağına giderek obeziteyi anlatmak ve zararlarıyla ilgili bilgi vermek için bir otobüs giydirdik. Yıl boyunca Kahramanmaraş'ı ve ilçeleri gezerek sağlık konularında bilgi verecek."
Editör: Haber Merkezi