2016 yılında Kahramanmaraş genelinde 27 bin kan bağışı hedefleyen Kahramanmaraş Kızılay Kan Merkezi hedefini tutturdu.

Kahramanmaraş Kızılay Kan Merkezi, 2016 yılında Kahramanmaraş ve ilçelerinde gezici kan bağışı tırı ile duyarlı vatandaşlardan 27 Bin 171 ünite kan bağışı topladı.

2017 yılında hedef 28 bin ünite kan

Kahramanmaraş Kızılay Kan Merkezi, gezici kan bağışı tırı ile Kahramanmaraş ve ilçelerinde 2017 yılı içerisinde 28 bin ünite kan bağışı toplamayı hedefliyor.

Afşin'e stant açarak duyarlı vatandaşların kan bağışlarını kabul eden Kahramanmaraş Kızılay Kan Merkezi, bir gün içinde 75 ünite kan bağışı aldı.

2017 yılı içerisinde 28 bin ünite kan bağışına ulaşma hedeflerinin olduğunu belirten Kahramanmaraş Kızılay Kan Merkezi kan bağışçısı kazanım uzmanı tarafından verilen bilgilere göre, Afşin'de bir gün içersinde 75 ünite kan bağışı yapıldığı öğrenildi.

Her ay, gezici kan bağışı tırı ile ilçelerde vatandaşlardan kan bağışı topladıklarını ifade eden yetkililer, kan bağışının bir başkasının yaşaması için "olmazsa olmaz" bir öneme sahip olduğunu belirterek, herkesin bağış konusunda duyarlı olması gerektiğini ifade ettiler.

Kan bağışçısı kazanım uzmanları, kan bağışının önemine değinerek şu ifadeleri kullandılar:

" Kan bağışı yardımlaşma adına büyük önem taşımaktadır. Hastanede yatan insanların kan ihtiyacı olduğunda önce bu depolanan kanlardan ihtiyaç karşılanmaktadır. İnsanlarının hayatını kaybetmemesi, hatta kendimizin böyle bir duruma düşmesi durumunda kendi hayatımızı kaybetmememiz için kan bağışında bulunmalıyız. İnsanın ne zaman kana ihtiyacı olacağı belli olmaz. Ani bir kaza sonucu bir kan bağışı tüm yaşamınızı kurtarabilir. Kan bağışlandıktan sonra bir son kullanma tarihine kadar kullanılamazsa daha fazla kullanılamaz. Bu sebeple düzenli aralıklarla kan bağışı yapmakta fayda vardır. Ayrıca kan bağışında bulunan vatandaşlarımıza bulaşıcı hastalıklar testini yapıyoruz ve bir sıkıntı çıktığı zaman vatandaşlarımızı bilgilendiriyoruz. Kan bağışında bulunan kişi bu sayede bir hastalık olup olmadığını öğrenebiliyor. Kan bağışı çok faydalı bir aktivitedir bütün duyarlı vatandaşlarımıza bağışlarından dolayı teşekkür ediyoruz"

Editör: Haber Merkezi