Elma
 
Menopoz sonrası kadınlar arasında yapılan bir araştırmada, her gün kuru elma yiyen kadınların kötü kolesterollerinin %23 oranında azalarak iyi kolesterollerinin %4 oranında arttığı görüldü. Başka bir araştırmada ise günde bir elma yemenin kalp hastalıklarına bağlı ölümleri ve felci azalttığı ortaya çıktı. 
Fasulye
 Günde sadece yarım bardak kuru fasulye, barbunya, nohut veya börülce yiyerek kolesterolünüzü kontrol altında tutabilirsiniz.

Sarımsak
 Sarımsak, yüksek tansiyonu düşürüyor, damar sertleşmesini önlüyor ve kolesterolü azaltıyor.

Kişniş
 Kişniş, kalp hastalıklarına karşı vücudu koruyor. Atardamarlarda yağ ve plak birikmesini önlüyor. Kolesterolün önüne geçiyor.

Kırmızı yonca
 Kırmızı yonca arka bahçenizde büyüyen bir çiçekten fazlası. Aslına bakarsanız kalp hastalıklarının tedavisinde ve önlenmesinde oldukça faydalı doğal bir ilaç. Yapılan bir araştırmaya göre, kırmızı yonca kötü kolesterolü azaltarak atardamarların elastikliğini arttırıyor. Kuru kırmızı yoncayı kaynatarak çayını içebilirsiniz.

Zencefil
 Başka bir araştırmaya göre zencefil de kolesterolü düşürmekte oldukça etkili. Günde 1 kaşık taze çekilmiş zencefili yemeklerinize katarak kolesterolünüzü düzenleyebilirsiniz.

Editör: Haber Merkezi