Afşin İlçe Sağlık Müdürü Dr. Rukiye Hatipsoylu, Kahramanmaraş İl Sağlık Müdürlüğüne ait 'mobil mamografi tırı'nın 4-29 Mart tarihleri arasında Afşin'de hizmet vereceğini duyurdu.

Afşin ve mahallelerinde 1 ay boyunca kanser taraması yapılacağını dile getiren Afşin İlçe Sağlık Müdürü Dr. Rukiye Hatipsoylu, "Sağlık Bakanlığı ve Kanser, Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi(KETEM) tarafından oluşturulan mobil meme kanser taraması aracı mart ayında Afşin'de olacak. Sağlık Bakanlığımızın 'Geç kalma, Bugün Gel' projesi kapsamında, kanser tarama faaliyetlerinin yürütülmesi amacıyla ücretsiz kanser tarama hizmeti vermesi planlanmaktadır." dedi.

Kanser hastalığı, erken evrede tespit edildiğinde tedavi edilebildiğine değinen Dr. Hatipsoylu, "Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de öldürücü, vücutta ağır hasarlar bırakan, büyük maddi kayıplara sebep olan hastalıkların başında “kanser” geliyor. Türü ne olursa olsun, kişinin ve yakın çevresinin tüm hayatına etki eden, bu çok zorlu ve yıpratıcı hastalıkta “erken teşhis” bazı durumlarda ölümle yaşam arasındaki mutlak sonucu değiştirebilmektedir. Kanserde erken teşhisin önemi, tedavi sürecinde ve hastalığın atlatılmasına kendini daha da gösteriyor. Çünkü önceden tespit edilen belirtiler tedaviye erken başlanmasını, ağırlaşmadan müdahale edilmesini sağlıyor. Bu sebeple kanserde erken teşhisin önemi hakkında bilinçli olmak ve kontrolleri ihmal etmemek gerekiyor. Erken teşhis de ancak düzenli sağlık taramaları ile sağlanabilir." açıklamasında bulundu.

 Afşin'in her yerine ulaşmak istediklerini belirten Hatipsoylu, "Kahramanmaraş İl Sağlık Müdürlüğümüze ait mobil mamografi tırı 4-29 Mart tarihleri arasında Afşin'de kadınlara ücretsiz olarak hizmet verecek. Afşin'deki tüm kadınları ücretsiz olarak test yaptırmaya davet ediyoruz. Mobil Mamografi tırı 30-65 yaş arası kadınlarda rahim ağzı kanseri taraması, 40- 69 yaş arası kadınlarda ise meme kanseri taraması yapacak." diye konuştu.

Mobil Mamografi Tırının, Afşin Programı şöyle

4 Mart 2 Nolu Sağlık Ocağı

5 Mart Altunelma Sağlık Ocağı

6 Mart Bakraç Sağlık Ocağı

7-8 Mart Tanır Sağlık Ocağı

11-12-13 Mart 1 Nolu Sağlık Ocağı

14-15 Mart Arıtaş Sağlık Ocağı

18-19-20- Mart 3 Nolu Sağlık Ocağı

21 Mart Çobanbeyli Sağlık Ocağı

22 Mart Çoğulhan Sağlık Ocağı

25-26 Mart 5 Nolu Sağlık Ocağı

27 Mart Büyüktatlar Sağlık Ocağı

28-29 Mart 2 Nolu Sağlık Ocağı

Editör: Haber Merkezi