Bektaşi üzümü yetiştirmesi kolay ve üzüme benzeyen bir meyvedir. Bakımının zahmetsiz olmasıyla bilinen bu meyvenin sağlık açısından inanılmaz faydaları bulunmakta.
 
İçeriğinde yer alan yüksek miktarda C vitamini ve antioksidanlar sayesinde sağlıklı beslenmenin temelini oluşturan bektaşi üzümünün faydaları şunlardır,

Göz sağlığı
 
Bektaşi üzümünün içeriğinde bulunan antioksidanlar gözde yer alan retinayı koruyarak, katarakt riskini azaltır.
 
Göz sağlığı için kullanımı:

Bektaşi üzümünü bir gün boyunca suda bekletin. Ertesi gün bu suyla,  gözlerinizi yıkayarak göz hastalıklarını iyileştirebilir, görme yeteneğinizi daha sağlıklı hale getirebilirsiniz.

Kanser hücrelerinin yayılması önlüyor
 
Yüksek oranda antioksidan içermesi kanserle birlikte çoğalan serbest radikallerin gelişimini engelliyor. Aynı zamanda hücreleri serbest radikallere karşı koruyarak, karaciğer, mide ve pankreas kanserini önlüyor.
 
 Bunun yanında kanser olup kemoterapi gören hastalarda oluşabilecek yan etkileri en aza indiriyor.

Diyabet hastaları için şifa kaynağı
 
Şeker ve lif oranının düşük olması nedeniyle şeker hastaları için adeta bulunmaz bir nimet.  Diyabet hastalarında kan şekerinin düşmesini sağlayarak hastalığı tedavi edebiliyor.

Diyabet hastaları için kullanımı:

Günde iki defa zerdeçalla beraber tüketildiğinde diyabet hastalığının kontrol altına alınmasını sağlıyor.

Sindirim sistemi hastalıkları tedavisinde etkili
 
Lif açısından zengin olan bu meyve bağırsak sistemini hareketlendiriyor. Sindirim sistemini hareketlerndiren bu meyve aynı zamanda besin emilimine de yardımcı oluyor. 
 
Bektaşi üzümü aynı zamanda kabızlık ve irritabl bağırsak enfeksiyonları tedavisinde etkili bir meyve olarak biliniyor.

Editör: Haber Merkezi