Sebepsiz halsizlik kalp krizinin yaklaştığını gösteren başlıca semptomlardan bir tanesidir. Bu semptom kadınlarda erkeklerden daha çok görülür. Bazen yatağınızı yapmak veya duş almak gibi en basit aktiviteler bile zor gelebilir.

Kalp krizi vakalarının %50'sinde karın ağrısına rastlanıyor

Karın ağrısı, mide bulantısı, şişkinlik veya hazımsızlık kalp krizi öncesi en çok rastlanan belirtilerden. Hem erkeklerde hem de kadınlar görülüyor.

Uykusuzluk kadınların %50'sini etkiliyor

Uykusuz geceler kalp krizi veya felcin habercisi olabilir. Özellikle kadınlarda. Uykusuzlukla birlikte kaygı ve dalgınlık da görülebilir. Uyku moduna girmekte zorlanıyorsanız, sürekli uyanıyorsanız veya sabahları normalden daha erken kalkmaya başladıysanız doktorunuza danışmanız gerekebilir.

Vakaların %40'ında nefes darlığı görülüyor

Solunum güçlüğü veya nefes darlığı derin derin nefes alıp verememe olarak karakterize edilir. Kalp krizinden 6 aya kadar önce başlayabilir. Ciddi bir semptomdur. Acilen doktora gitmelisiniz.

Saç dökülmesi genellikle 50 yaş üstü erkeklerde görülür

Çok şaşırtıcı ancak saç dökülmesi de bir kalp krizi belirtisi. Genellikle 50 yaş üstü erkeklerde görülen bu duruma genç erkeklerde ve kadınlarda da rastlanabilir. Saçınızın tepesindeki dökülmeleri dikkate almanız gerekebilir.

Dış etkenlere bağlı olmayan düzensiz kalp atışı

Düzensiz kalp atışlarıyla birlikte panik atak ve kaygı da görülebilir. Özellikle de kadınlarda. Beklenmedik bir şekilde başlayan düzensiz veya hızlı kalp atışları 1-2 dakikadan fazla sürüyorsa, geçmiyorsa, baş dönmesi ve aşırı halsizlik de varsa acilen doktorunuza başvurun.

Aşırı terleme de kalp krizi alarmı veriyor olabilir

Sebepsiz veya aşırı terleme kalp krizinin erken belirtilerinden bir tanesi olabilir. Günün ve gecenin herhangi bir saatinde olabilir. Kadınlarda daha sık görülüyor ve menopoz belirtisi olduğu sanılıyor.

Göğüs ağrısı

Erkekler ve kadınlar göğüs ağrısını farklı yoğunluklarda ve şekillerde yaşayabiliyorlar. Erkeklerde göğüs ağrısı büyük ihtimalle kalp krizinin yaklaştığına işaret ediyor. Öte yandan kadınların %30'unda görülüyor. Göğüs ağrısıyla birlikte kollarda, çenede, boyunda, omuzlarda veya midede de rahatsızlık olabilir.

Editör: Haber Merkezi